Skitten populærmusikk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Oppskriften er gjenkjennelig: Fem tøffe karer med tøffe klær og tøffe tryner. Hjerteslag har alle elementene som hører til i et rockeband. Men stereotypene ender der.

Deres definisjon av seg selv som punkere som spiller pop ødelegger på mange måter det tøffe imaget, men det de mangler i image tar de igjen med musikk.

Ordet hjerteslag kan gi  assosiasjoner til nesten alt mellom himmel og jord. Himmel er spesielt viktig i denne sammenheng.

Foreløpig er det Pinsekirken i Bergen som har låten “Hjerteslag” som varemerke. Bandet har altså funnet en hellig motstander å bekjempe for eierskapet rundt det kontrastfylte bandnavnet.

1269194_10153336809690562_1382118161_o
Guttene på besøk hos Trigger. (Foto: Trigger Bergen)

Utskiftninger

Trigger fikk på søndag besøk av Robbie Lie Eidevik, Torjus Raknes og Nikolai Jon Aarland. I sommer måtte det tre år gamle bandet gjøre utskiftninger etter at Vilde Tuv bestemte seg for å bli et enmannsband.

Resultatet ble at Hjerteslag hentet inn to ekstra gitarister.

Robbie, Torjus og Nikolas Jon har alle individuelle svar på hva som definerer Hjerteslags musikk. Men et sted mellom punk og pop er hvor de føler seg mest komfortable.

Robbie forklarer det enkelt ved å fortelle at de ønsker bare å spille fet musikk.

– Vi vil jo definere oss som et pop-band. Ellers liker vi å kalle oss for skitten populærmusikk på norsk.

Prosessen på hvordan låter blir laget er enkel ifølge Torjus.

– Han lager låtene (Torjus peker på Robbie). Og så gjør vi litt ting med dem, så blir vi enige om hvordan det skal høres ut til slutt. Da blir det jævlig bra!

LES OGSÅ: Spillelisten uke 43

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fK-BMvs4t50]

Hemmelig prosjekt

De siste to månedene har bandet reist rundt i Norge, til blant annet Oslo, Stavanger og Kristiansand. Konserten som Hjerteslag holdt for noen uker siden på Chagall trekkes frem som et høydepunkt.

Nokilai Jon beskrev konserten som veldig varm, men med eklektisk stemning. Og atmosfæren var som luftfuktigheten, veldig tett. Når vi spør om dette var bandets beste konsert så langt svarer Robbie blankt nei.

– Den beste konserten spiller vi i fremtiden… i desember sammen med en knippe andre bergensband. Men det vil vi komme tilbake igjen til.

Selv om det har blitt en del konserter så ligger fokuset til bandet andre steder.

– Vi driver å spiller inn en syv-tommer nå og så kommer den når den er ferdig. Før jul tenker vi i hvert fall.

LES OGSÅ: Vellykket ensomhetseksperiment

Lasaronene

På mange måter gjenspeiler musikken til Hjerteslag førsteinntrykket. Vi fikk besøk av et ungt rockeband som er på vei opp i musikk-Norge.

Lite ble sagt og musikken står igjen som mer utdypende enn medlemmene selv.

Ser man på låtene deres “Lasaronens Vår” og “Ikkje Tenk På Det” står holdningene i kontrast til bandets personlighet. I dette tilfellet en gjeng med lasaroner som gjør og spiller den musikken de liker.

Og fy faen om det ikke er god musikk også!

Hør hele intervjuet med Hjerteslag her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Hjerteslag-intervju.mp3]

Gå til Urørt for å høre og laste ned Ikkje Tenk På Det.

(Toppbilde: Øystein Grutle Haara)

Anbefalte artikler