Spillelisten uke 6

This content has been archived. It may no longer be relevant

Still Changing – This Time

Bandet som selv sier de lager mer catchy låter enn de fleste andre i Norge er ikke redd for å lage guilty pleasures. De vil utfordre lytterne med sitt detaljrike nivå på sangene, samtidig som de lager sine egne fengende låter som blir værende. 29. januar kom den nye singelen fra Still Changing, som er ett av ukens to Osloband på listen. Denne låten handler om menneskets indre, personligheten og ønsket om å forandre seg. En låt som tar opp temaet hvor vanskelig det kan være å forandre de innerste delene av deg selv, uansett hvor lyst du har til å bli et bedre menneske. Noe som ligger helt i tråd med bandnavnet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/187951459″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

LUGN – Mundane

De syv gutta i Lugn holder til i Oslo. Mundane ble til før alle de syv medlemmene var blitt til det bandet de er i dag. Det overdrevent fengende plystrehooket som ligger på denne låten er noe som fester seg direkte på hjernen og blir der minimum resten av dagen. Låten er en kjærlighetslåt, som viser godt frem det fantastiske lydbildet som blir produsert av denne banden. Sjekk i tillegg ut singlen Great Deciver som slippes 4. februar.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/169311246″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Mello Music Group – Requiem

Dette labelet fra Arizona kan mer regnes som et hip-hop kollektiv smekkfullt av forskjellige rappere og produsenter. Michael Tolle var ferdig med utdanningen i 2006 og fant ut at han ville fortsette sin spinkle musikkkarrière og gjøre det til noe større. Året etter var Mello Music Group i gang. På låten Requiem finner man rapperen og produsenten Oddisee fra Washington DC. Han er en av del av trioen Diamond District og er også med i Low Budget Crew. Selv sier han at han er inspirert av østkystrapperen Rakim og gruppen A Tribe Called Quest. Deres tekster handler ikke om dop og mord, men om ting vanlige mennesker kan relatere seg til. Phonte er andremann med på Requiem. Introduksjonen hans til musikkens verden kom gjennom bestemorens kirkekor. Derfra gikk det over på en gammel Gemini-sampler hvor han begynte å lage beats. Han holder i dag til på plate selskapet The Foreign Exchange Music sammen med partneren Nicolay.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185689813″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Soda Fabric – Teenage Illusions

De køddete guttene i Soda Fabric er angivelig fra den mytiske øya Atlantis, og alle medlemmene i bandet hevder å hete ”Fabric” til etternavn. Jaja, det er jo også en måte å drive imagebygging. Musikken er det uansett ingen ting å utsette på, tyskerne leverer fengende noiserock på høyt nivå. Hvis du vil skaffe deg et eksemplar av deres ferskeste album Atlantis må du hente ned kasettspilleren fra loftet. De gir den nemlig kun ut på dette urgamle formatet. Vi håper og regner med at de likevel slipper det digitalt, slik at flere enn folk som lider av en sterk frykt for ny teknologi kan lytte til albumet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186936759″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kali Ukis – Lottery 

Kali Uchis er et navn du definitivt burde merke deg! Hun er hip-hop verdenes nye yndlingsjente, og ble i første omgang tatt inn i varmen av selveste Snoop Dog. Hun samarbeider med Tylor the Crator på sin nye EP Por Vida som slippes på torsdag. Låten Lottery er en kul sak, og vokalen kan minne om Amy Whinehouse. Ikke la deg skremme av hennes noe Barbie-rosa fremtoning, denne dama er råkul!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185855132″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Simen Midtlid – Thoughts

Furuskogsmelankolien som Simen Mitlid, fra Os i Hedemark, leverer treffer oss i Trigger rett i hjertebarken. Ep’en While We Wait kom ut på labelet Koke Plate samme dag som vi presenterte låten på luften. Da Alexander fra Trigger spurte hva låten handler om fikk vi det greie svaret “den handler vel egentlig om tanker. Alle mulige forskjellige tanker egentlig. Tror jeg da.” Albumcoveret til singlen er tilsynelatende utsikten fra et flyvindu, som er en situasjon hvor tankene gjerne farer av sted.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/173286738″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ukens låt: Ekkolodd- Gardintrapp

Det nye albumet til Ekkolodd, Javel Ravel?, slapp de 30. januar, og var en tur innom Trigger på mandag hvor de pratet om prosessen bak den nye platen og hvordan de jobber sammen. Dette kan du lytte til her. Pianolicket som går igjen på denne låten er laget da medlemmene i bandet satt og klippet i flere gamle klassiske pianostykker. Det er nettopp en hyllest til gamle komponister slik som album tittelen spiller på komponisten Maurice Ravel. Vil du få med deg Ekkolodd live kan du dra på Hulen 20. februar, for da er det slippfest for den nyutgitte platen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/177794539″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Lytt til hele spillelisten på Spotify:

Anbefalte artikler