Singelkurver har inntatt Coop Extra

Coop Extra-butikker landet rundt har introdusert singelkurver. Spørsmålet er om dette blir vår generasjons nye sjekkemetode eller om Tinder vil beholde datingtronen.

Dating, flørting og sjekking er en del av de flestes studenttilværelse. Mange tenker at studietiden er tiden å finne en partner med like verdier og kanskje også drikkevaner. For å finne den potensielle partneren er det mange steder studenter kan snu seg til, som Tinder, studentbarer, fakultetsfester og studentorganisasjoner. Men på fest og uteplasser er det umulig å se om folk er single eller ikke – derfor er kanskje Coop Extra sine nylanserte singelkurver et godt alternativ. Kurvene er grå istedenfor de tradisjonelle røde og skal ha et merke som forteller at bæreren av denne kurven er singel.

Jeg ble utfordret under programmet Studentmorgen Torsdag til å reise på en Coop Extra-butikk, for å handle med en singelkurv. I begynnelsen var det vanskelig å finne en slik kurv, og jeg måtte gå til tre butikker i sentrumsområdet for å finne dem. Selv ikke de ansatte på de første butikkene hadde hørt om konseptet. Jeg fant dem endelig inne på Coop Extra’en på Bergen Storsenter. Jeg trodde i forkant at kurvene ville ligge for seg selv, med skilting som ville forklare at dette var singelkurvene. Men de grå kurvene lå midt i en stabel med de røde kurvene.

Dette var litt skuffende, da det virker som om de allerede har gitt litt opp på konseptet bare noen uker etter lanseringen. Etter å ha løftet opp syv kurver fikk jeg endelig tak i en singelkurv. Litt skuffet så jeg at det ikke var noen markeringer eller tekst på kurvene som uttrykket at det var singelkurv, men det var en helt enkel svart kurv. Så langt ville jeg aldri visst at dette var en singelkurv, om jeg ikke hadde visst det på forhånd.

Jeg tok turen rundt i butikken for handle inn til en fransk omelett. Jeg tok meg noen ekstra runder for å se etter andre single ute på mathandel, men selv om jeg gikk i 20 minutter, så ingen andre med en singelkurv. Jeg tror delvis problemet er at det så vidt jeg kunne se kun var seks singelkurver totalt på butikken. Mange av dem lå også nederst i bunken med kurver, som betyr at du må være ivrig om du ønsker å få tak i dem. Og har folk egentlig lyst til å plukke opp sin fremtidige partner på Coop Extra?

Med så få kurver i omløp, betyr det at sjansen for i det hele tatt å se noen som har tatt en singelkurv er ganske lav. Det at de ligger i samme bunke med vanlige kurver øker også sannsynligheten for at den du satser på og går bort til har tatt en singelkurv ved et uhell! Det var heller ikke spesielt imponerende å se at det verken var noe på kurven som indikerte at det var en singelkurv og at det heller ikke lå for seg selv i butikken. For å forklare det kort – min franske omelett ble spist alene den følgende morgenen.

Ut ifra min egen opplevelse vil jeg nok si at selv om Coop Extra sine singelkurver er et morsomt konsept som jeg skulle ønske de gjorde litt mer ut av, er det nok ikke noe som kommer til å revolusjonere datingscenen. Verken i studentverden eller utenfor.

Siste podcaster

  • FREDAG Linn, Sofie og Nora
    DET ER FREEEEEDAG! I dag er Sofie, Nora og Linn på ball, og vi har til og med noen gjester på lur<3 Vi snakker om sexy bøker, dårlige og gode festivalopplevelser, gjetter oss igjennom en quiz, kokainskandaler og UKEN i Bergen!!! Vårens høydepunkt:D For en RABALDER sending!!

Anbefalte artikler