Rundt omkring i Europa

Ukens spilleliste består av en salig blanding feel-good, elektronika og norsk rap. Vi har valgt alt fra norsk, østerriksk og nederlandsk musikk. Her er noe for enhver!

UKENS LÅT: walk / run – Finding Neo

Som ukens låt har vi valgt “walk / run” av Finding Neo, en drømmeaktig, catchy, feel-good-sang. Finding Neo består av kjæresteparet Andrea Ådland og Mathias Keilegavlen, og de gir oss en jazzet pop-låt som er perfekt å høre på for å komme i godt humør. Den litt uvanlige melodien, sammen med vokalen til Andrea skaper en nydelig miks av noe røft, fint, og fengende. Verdt å høre!

In the Pink – Naked Cameo

Sangen “In the Pink” kommer fra det østerrikske bandet Naked Cameo. Sangen synes jeg høres ut som en lystig kjærlighetserklæring, men den kan sannsynligvis tolkes på flere måter. Bare den som lytter kan bestemme!

It Ain’t Easy – DeWolff

Dette vil jeg si er en funky låt, til tross for sin ikke like lystige tekst. Det nederlandske bandet skaper en kontrast mellom melodien og det de synger, noe som gjør at låten er litt annerledes. I mine øyne er dette en sang som kan beskrive en grå hverdag, hvor ting ikke alltid er like lett.

Spiteful Energizer – Fakethias

Fakethias er soloprosjektet til Mathias Humlen, som også er medvirkende hos Sushi x Kobe, og hos Softcore Untd.. “Spiteful Energizer” er intet annet enn elektronisk musikk. Jeg må ærlig innrømme at en sang som dette ikke er en del av mine spillelister, men det er kult at han gjør noe så annerledes fra det han ellers driver med. Og til tross for at det ikke slår helt an hos meg, er det ikke en dårlig sang av den grunn!

Eventyr – ASLAK

“Eventyr” er en rykende fersk låt fra albumet “Varulv”, som ble sluppet av ASLAK for bare ti dager siden. Denne sangen vil jeg definere som rolig, drømmende rap. Med preg fra tidligere 2000-talls-musikk, klarer 44-åringen å skape en god låt med elementer som passer inn i dagens musikk-bilde.

Mystisk – brenn. (feat. Kaja Gunnufsen)

Denne sangen er resultatet av et noe uvanlig samarbeid, nemlig mellom rockebandet brenn. og den mer uskyldige Kaja Gunnufsen. Etter min mening er denne kontrasten noe av det beste med sangen. Som lytter får man rocken slengt rett i fleisen, samtidig som Kajas søte stemme bryter inn og gjør dette til mer enn bare en rockesang.

Dice – Konradsen

Dette er en nydelig sang som bygger på rolig vokal og fremhevet pianospill. “Dice” var en av bandets første sanger til å bli skrevet, men har ikke blitt gitt ut før nå. Konradsen har selv sagt i et intervju at “Første låta vi lagde sammen heter Dice, og er et innblikk i en relasjon mellom to mennesker på et tidlig og kanskje litt frustrerende stadium.”. Jeg synes dette er en kjempefin beskrivelse av sangen, og med det sitatet i tankene oppfordrer jeg til å sette på Konradsens låt!

Anbefalte artikler