Julen er kommet til Bergen

This content has been archived. It may no longer be relevant

I sentrum er handlegatene pyntet med lys, butikkvinduene er dekorert for den kommende høytiden og man kan risikere å kræsje med store juletrær om man ikke følger med når man går over torg og åpne plasser. Byen er klar for desember og jul.

Fullt (pepperkake)hus

Ved DnB-bygget nederst på Torgallmenningen gikk køen ut inngangsdørene, ned trappen og nesten rundt hjørnet av mursteinshuset. Pepperkakebyen er et populært tilbud, og både barnefamilier, besteforeldre, studenter og andre stod lørdag i kø for å se de mange utstilte byggverkene.

Studinene Rikke Føyen Bjerke og Elise Wierød var glade for å få se utstillingen.

– Det er helt herlig å få julestemning i november. Det er så gjennomført og bra, og jeg tror barnehagebarna har kost seg veldig med å lage dette, sier Wierød.

Venninnen nikket seg enig og la til at hun kom skikkelig i stemning av å være der. Det var første gangen de to tok turen, men de er sikre på at de vil komme tilbake igjen neste år.

Maren Andrea Hole Didriksen jobber i Pepperkakebyen, er nissekledt med forkle og fregner, og mener at hun har duftet pepperkake siden begynnelsen av november.

– Det beste ved å jobbe her er alle menneskene som kommer, smiler hun. Nissejenten har sett seg ut et pepperkakeslott som sitt favorittbygg av alle hun har sett denne sesongen.

Hør reportasje fra Pepperkakebyen:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/12/Reportasje-fra-pepperkakebyen.mp3]

Se et julepyntet Bergen med Pepperkakebyen og lysfesten i bildekarusellen under:

Tente lysene

Lørdag ettermiddag fant den tradisjonsrike lysfesten sted ved Lille Lungegårdsvann. Julegrantenningen med konsert og underholdningsinnslag trakk ifølge arrangøren Bergens Tidende rundt 20 000 mennesker til tross for øsende regn. Ida Sofie var tilstede med moren og en kompis, og var en av de fremmøtte som lyste opp omgivelsene med en fakkel.

– Jeg kommer litt i julestemning av det her. Hadde litt fra før, forklarte hun fra under regnponchoen.

– Det er en tradisjon å være her, og det beste er alltid fyrverkeriet.

Anbefalte artikler