Street Fighter på ekte gater!

Street Fighter 30th Anniversary Collection er en god hyllest til seriens arkadebaserte opprinnelse og er i stor grad den beste Street Fighter utgivelsen på Switch. Her får du i det minste mye for pengene, i motsetning til fjorårets Ultra Street Fighter 2. Her får du 12 versjoner av Street Fighter, fra originalen til Third Strike. Til tross for den store mengden spill er det mange småting som holder dette tilbake fra å være noe virkelig spesielt.

Den beste gatekjemperen

Nå skal jeg ikke gå i detalj på hvert eneste spill i kolleksjonen, men det er noen utgaver her som helt klart har et større fokus enn andre. For diehard-fans av serien er det nok hensikt til mengden versjoner av samme spill her, men for meg virker det som en sløs med plass. Å ha tre forskjellige versjoner av Street Fighter 2 som individuelle spill er kult for de som vil sjekke de nyanserte forskjellene ved hver eneste lansering, men de fleste vil nok ende opp med å spille den “beste” versjonen av hvert spill. Jeg mener denne plassen fint kunne blitt brukt til å inkludere seriens mer obskure “spin-offs”, som Street Fighter the Movie the Game eller Street Fighter 2010. Dette styrkes også av at bare fire av de tolv inkluderte spillene er mulige å spille online. Favoritter som Street Fighter 3 Third Strike (Min personlige favoritt) og Super Street Fighter 2 har i min opplevelse vært relativt smoothe online, men på Switch-versjonen føles det ut som det er få tilgjengelig for spill.

Street Fighter 3 i sin detaljerte fabel (Pressefoto: Capcom)
Street Fighter 3 i sin detaljerte fabel (Pressefoto: Capcom)

I tillegg til alle spillemodusene tilgjengelig har du et galleri som viser konseptbilder fra seriens historie. Det er gøy å kunne se hver eneste karakters sprites steg for steg i deres animasjoner og kunne høre all musikken. Menyene generelt er dessverre dårlig gjennomført og uklare. Hele pakken føles ganske sjelløs. Det er funksjonelt, men er mye småpirk. Jeg føler meg aldri helt sikker på hvilket valg jeg er over etter en kamp, men det er selvfølgelig en vanesak.

Dette er hvor serien "begynte" (Pressefoto: Capcom)
Dette er hvor serien “begynte” (Pressefoto: Capcom)

Alt i alt er dette en solid pakke som vil være til glede for de fleste Switch-eiere. Det er gøy å se hvordan serien utviklet seg fra sin forferdelige begynnelse (ikke rør Street Fighter 1, det er grusomt) til noe nærmere der den er i dag. Det er noen småfeil her og der ja, men det å kunne spille disse spillene hvor som helst, når som helst, og online gjør det verdt prisen uansett.

[multi-feed-reader  template=”hardcore” limit=”1″]

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler