Som et utlagt Lego-laken!

Når jeg var liten, digget jeg Lego. Min mor oppbevarte legoen i en plastkasse, og oppi kassen var all legoen pakket inn i et laken. Det gjorde det enkelt for mamma å legge lakenet på gulvet med all legoen på. Hver gang hun fant frem legoen satte jeg i gang med nye eventyr. Noen ganger bygget jeg tog eller biler, andre ganger kjempet jeg med riddere, og som Lego ofte er, var eventyrene kun begrenset til min egen fantasi. Slik er det også i Minecraft til Switch. Du blir kastet ut i en verden, også er det bare å sette i gang å gjøre hva du vil.

En spade for en spade, Minecraft er Minecraft!

Jeg skal ikke prøve å gi en dyp forklaring av Minecrafts mange spill-elementer. Det har mange andre gjort før meg, og jeg vil anta at du alt vet det du trenger å vite fra før av. Dette er Minecraft, fullt og helt, uten noen begrensninger såvidt jeg kan se. Som alltid, blir du sluppet ut i en verden, som enten ser ut som klassisk Minecraft, en Mario-inspirert verden, eller som en annen verden man kan laste ned fra nettet og dermed kan du prøve å overleve så lenge som mulig, begynne så ofte som ønsket eller gjøre noe annet. Jeg skal innrømme at personlig synes spillet kan bli litt kjedelig i single-player i lengden, men det er uansett mange timers moro, enten alene eller sammen, hvis du skaffer deg Minecraft til Switch!

Frihet... (Skjermdump: John-Edvard Genius)
Friheten i Minecraftverden (Skjermdump: John-Edvard Genius)

Det som imponerer meg mest med spillet er selve friheten. Jeg tenker egentlig ikke så mye på alle alternativer når jeg først spiller -den er alt forventet, men jeg ble overrasket over at man har utrolig mange muligheter for å tilpasse spillet til sin egen preferanse. Man kan velge fritt hvilke knapper som gjør hva, hvilket perspektiv kameraet skal være i og hvor mye av verden man ønsker å se for å nevne noen. Det er også mange muligheter for å tilpasse verden rundt deg med “kostyme-pakker” og “verdens-pakker” jeg mener er veldig rimelige!

Minecraft, we have a problem…

Det skal sies at jeg møtte overraskende problemer når jeg skulle spille Minecraft på Switch. Det første man må gjøre, er å enkelt linke Switch-kontoen til en Microsoft-konto (som i seg selv er ganske fascinerende), og så skal spillet starte. Problemet var at spillet bare sto og prøvde å få kontakt med Microsoft-serveren, uten hell. Jeg måtte restarte spillet en 5-6 ganger før det virket. Siden den gang har innloggingen heldigvis gått knirkefritt. Det var også problemer med Mario-nivået man får i Switch-versjonen, hvor det ikke ville laste inn, også her måtte jeg restarte spillet. Spillet har også krasjet én gang, hvor det igjen måtte restartes.

Konklusjon

Det er ikke så mye å si om Minecraft på Switch. Jeg digger å spille det på den håndholdte konsollen og det gjør kanskje du og, men hvis du allerede har fått din dose Minecraft, og er fornøyd med det, ser jeg ikke noen grunn til å løpe og kjøpe Switch-versjonen.

 

 

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Ibelin og Samhold Gjennom Spill
    Spillmagasinet har sett Ibelin, dokumentaren om en gutt med Duchennes muskeldystrofi som knyttet sine sosiale bånd gjennom World of Warcraft. Disse båndene ble bevist i begravelsen hans, da flere av online-vennene hans dukket opp. I sammenheng med dette har vi intervjuet regissør Benjamin Ree, og har en samtale rundt spillverdenens sosiale side. Intromusikk hentet fra Cold_Fire på Pixabay: https://pixabay.com/music/corporate-inspiring-ambient-187870/ I studio: Benedikte, Carl-Eirik og Ole Produsent: Johannes Optun Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler