Afterski, er det fortsatt like gøy?

Ja da var “endelig” påskeferien over, og for enkelte har dette innebåret lange skiturer med noe godt i glasset, samt kvikklunsj, solo og appelsin med i sekken. Men dette gjelder såklart ikke alle. Selv har jeg tilbragt påsken i Kristiansand og nytt det gode været som vi ble velsignet med denne påsken. For det har jo vært utrolig fint, spesielt for de unge som brukte tiden sin på å rave etter “Pinne for Landet” av Freddy Kalas på en eller annen fjelltopp i den norske fjellheimen.

Raveparty!

For er det spesielt én tid på året hvor antall lyttere av sanger skrevet av Freddy Kalas, Staysman og Lazz og Broiler rykker opp, så er det vel i påsken! Selv var jeg ikke på fjellet og fikk dermed ikke ravet til denne typen artister, men det var heller ikke nødvendig. Ved hjelp av plattformer som Instagram og SnapChat har om lag 90% av snapchat-listen min involvert meg på både skitur og afterski (eller grøftefylla om du vil). Der fant jeg en god blanding av folk som enten nynnet eller forgjeves prøvde å synge med på de enkleste strofer som “øl, øl, øl og afterski» mens de tilsynelatende var på afterski.

Det skal sies at afterski er et utrolig gøyalt fenomen hvor man får tilbringe siste delen av påsken med gode venner, noe godt i glasset og bra låter. Da gjelder det å kle seg opp i en eller annen fargerik skidress fra 80-tallet og noen raske briller. Spørsmålet er jo om det fortsatt er like fristende å være på afterski fremfor og for eksempel reise til syden?

Afterski, bare et raveparty! Foto: JarkkoJ/Flickr
Afterski, bare et raveparty! Foto: JarkkoJ/Flickr

Afterski – hva er egentlig greia?

For en som ikke har verken hytte på fjellet eller tilbrakt særlig mye tid på afterski er vel svaret for min del at afterski ikke er min greie. Jeg synes det er gøy en eller to ganger, men ikke hvert år som kanskje enkelte gjør. For det er nok en god del som har dette som en tradisjon; å reise med en vennegjeng til enten Geilo, Hemsedal eller Hovden. Men hva er det som er så attraktivt med konseptet afterski? Det kan da umulig være snøen. Er det kostymene, total mangel på selvkritikk, eller er det bare fylla?

Heldigvis er ikke dette en skoleoppgave hvor jeg må komme med en konkret konklusjon, men jeg håper dog noen der ute har svaret. Til det svaret kommer, tror jeg at bypåske med konstante afterski-oppdateringer fra snapchat-bekjente holder i massevis for meg.

Anbefalte artikler