Fra bunnen til midten

Game Over, Man! er en Netflix original film som kom ut i mars, 2018. Filmen blir beskrevet som “Die Hard-aktig” og viser mange likheter. Den store forskjellen fra Die Hard er den humoristiske vendingen som Adam DeVine, Anders Holm og Blake Anderson tar i denne filmen. De tre hovedrollene som er kjent fra før gjennom programmet Workaholics slår seg igjen sammen med regissøren Kyle Newacheck, som også var en viktig del av Workaholics, for å lage denne filmen for Netflix. Filmen tar for seg Alex (DeVine), Darren (Holm) og Joel (Anderson) som jobber som vaskehjelper på et hotell som blir utsatt for et terroristangrep samt gisseldrama.

(Foto: IMDB/Netflix)
(Foto: IMDB/Netflix)

De tre hovedrolle innehaverne i Workaholics, DeVine, Holm og Anderson har jobbet sammen siden MySpace var en greie, også Newacheck har vært en del av dette laget. De startet som en sketchgruppe med navn “Mail order Comedy” som turnerte med et humor show, til de i 2011 fikk et eget program på Comedy Central kalt “Workaholics”. Dette programmet tar for seg alle DeVine, Holm og Anderson som tre romkamerater i en mørk komedie om deres “slacker-liv”. Serien har de selv kalt en direkte rip-off av “It’s always sunny in Philadelphia”, men bortsett fra humorstilen er det få røde tråder mellom de to seriene.

De fire guttene var sikre på at serien kom til å bombe helt, men det ble til syv sesonger, samt et stort kultfølgerskap. Etter seriens slutt i 2017 har de jobbet med “Game Over, Man!” som er en film laget for strømmetjenesten Netflix, og ikke for kino. Trenden med at strømmetjenester lager egne TV-programmet har blitt en stor ting, og man ser nå at spillefilmer også er et format de forskjellige strømmetjenestene vil ha eksklusive innslag av på sine egne platformer.

Humoren DeVine, Holm og Anderson er kjente for og som gjorde Workaholics til en elskbar serie finner også veien inn i Game Over, Man!, men sjarmen gjør det ikke. Workaholics sin sjarm fant sted i internvitser som man fort forstod og kunne nyte, mens i Game Over, Man! drar de strikken for langt med mer direkte og kvasse innslag om homofili, narkotika og enkel tissehumor. Filmen ligger for øyeblikket på 10% på rottentomatoes, som er en filmanmeldelse side som viser anmeldelser på en prosentskala (0-100%).

Skuffende for fans

Det var mye oppstyr rundt filmen. DeVine, Holm og Anderson fra Workaholics, gutta krutt som mestret en humorstil få klarer lage på film, og at dette skulle bli stort og fantastisk var det mange som tenkte. Resultatet ble ikke det de hadde håpet på. Filmen klarte ikke holde på interessen til seerne og den teite humoren som ble fremstilt fremfor en sjarmerende humor som var forventet satte et stort hinder i nytelsen av filmen.

Game Over, Man! fikk meg til å gå tilbake å se Workaholics igjen, og det Devine, Holm og Anderson klarte å produsere på et lite budsjett fremfor Netflix sine penger holder mye høyere mål. Jeg sitter igjen som en fan av guttene, selv etter Game Over, Man!, men det er ikke mye håp for at de noensinne vil klare å produsere noe av Workaholics sitt kaliber igjen.

Siste podcaster

Anbefalte artikler