Familien Coppola

Familien Coppola er en familie alle filmelskere kjenner til. Patriarken i familien, Francis Ford Coppola, lagde Gudfaren-filmene, en serie filmer ansett som de beste noensinne. Hans barn har fulgt i hans fotspor og har imponert alle sammen.

Faren

Francis Ford Coppola er et navn mange kjenner; han er mannen bak den legendariske Gudfaren-triologien (1972-1990) og i senere tid kom han med Apocalypse Now (1979). Utover 1980-tallet og videre har han dessverre ikke stilt med noe som kan matche potensialet til hans tidligere gullfilmer, som kan eksemplifiseres i Gudfaren III (1990). Han har uansett skapt filmhistorie, og det er også noe hans to levende barn ønsker å gjøre nå.

Datteren

Sofia Coppola er hans yngste barn og eneste datter, og Lost in Translation (2003) anses som hennes største suksess. Hun var gift med filmregissør tidligere Spike Jonze , og forsøker gjennom samarbeid med andre regissører å ikke leve i farens skygge. Hun er også et eksempel på en kvinnelig regissør som klarer å bryte inn på filmscenen, noe som er imponerende og inspirerende.

Lillebror

Den mellomste broren, Roman Coppola, er også en filmskaper. Selv om han jobber med mindre roller i film og har enda ikke hatt sitt store ”break through”. Han har samarbeidet mye med Wes Anderson, hvor han er medforfatter i hans nyere filmer og gjør kameraarbeid. Roman er også en prominent musikkvideoregissør og har spilt inn musikkvideoer for band som Phoenix, The Strokes, Arctic Monkeys og Daft Punk. Den mellomste Coppola broren er også skaperen og regissøren i Mozart in the Jungle, en serie på Amazon som har hentet hjem to Emmy-priser siden den kom ut i 2014.

Storebror

Gian-Carlo Coppola, den eldste broren gikk dessverre bort i en alder av 22 i 1986. Han begynte sin filmkarriere da han var 16  år og lå i rute i til å følge sin far inn i faget som kan virke som et must i denne familien.

Hele Coppola-familien er en stor filmfamilie, og gir ikke inntrykk av noe annet. Det er på vei frem en ny generasjon Coppola-er i form av Sofia, Roman og Gina-Carlo sine barn, og man kan vente mye mer av denne familien. Det er en familie som har vært med på å forme filmhistorien gjennom generasjoner, og ser ut til å fortsette å gjøre det.

Anbefalte artikler