Kingsman, Statesman og… Rocket man?

En sukkersøt psykopat ved navn Poppy bosatt i jungelen er lederen for verdens største narkotikakartell, the golden circle. Hun har to mål, og det er å utslette Kingsman-organisasjonen og lovliggjøre og dekriminalisere narkotika over hele kloden. Hun har bare ett problem: hun gjorde ikke jobben sin grundig nok.

Da alle Kingsman-agentene i organisasjonen blir likvidert, utenom vår hovedperson Eggsy og en datatekniker ved navn Merlin, har de ikke noe annet valg enn å utføre dommedagsprotokollen til organisasjonen. De kontakter det amerikanske brorselskapet til Kingsman – the Statesman, og ber dem om hjelp. Sammen kjemper de for å ta knekken på Poppy og hele the golden circle.

The statesman (foto: Twentieth Century Fox Norway)
The statesman (foto: Twentieth Century Fox Norway)

Like helsprø og komisk

Filmene Kingsman: the Secret Service og Kingsman: the Golden Circle er begge basert på tegneserier ved samme navn. Dette er noe filmskaperne har hatt moro av, og det er ingen tvil om at dette er tegneseriefilmer. De parodiske effektene og pekene mot klassiske agent-filmer (host, James Bond), er herlige og morsomme. Pekene inkluderer at hovedpersonene får latterlige spesialutstyr og at den onde personens håndlanger har en eller annen form for mekanisk lem som er unaturlig sterk eller nyttig. Hovedskurken har selvsagt også det perfekte skjulestedet langt ute i ingenmannsland, og er overraskende godt utstyrt selv om det er tilsynelatende umulig å få tilsendt leveranser der. Kingsman: the Golden Circle hadde en utfordring i at det er en oppfølger som skal overbevise publikum om at den første filmen ikke var nybegynnerflaks. Den må overbevise om at den er morsom og at den samtidig ikke prøver for hardt. Klarer the Golden Circle dette? I stor grad, ja.

The Golden Circle (foto:Twentieth Century Fox Norway)
The Golden Circle (foto:Twentieth Century Fox Norway)

Tilfredsstillende action

Det filmen imponerer stort på, og som the Secret Service også imponerte på, er de flytende kampscenene. Koreografien er perfekt utført, og glidende på en måte som får deg til å smile fra øre til øre. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og den glatte kampdansen sammen med de glidende bildene, gir et resultat som er en fryd å se på. Helt ærlig, filmen er nesten verdt å se på grunn av disse scenene alene. Se for deg kirkescenen i the Secret Service, i hver kampscene. Det er selvfølgelig ikke en realistisk form for kamp, men det er heller ikke det Kingsman prøver på. Det er tross alt en film basert på en tegneserie.

Skuespillet er godt utført, men en skulle til tider ønske at man så mer til Channing Tatum og brukte Halle Berry mer. Vi får også et glimt av Elton John, som er et morsomt syn, men som til tider kan virke litt oppbrukt. Vitsene de har skrevet på hans bekostning er en smule tørre, og blir fort gamle. Filmen har en slags coming of age-følelse i at vi følger Eggsy som mister alle agent-kollegaene sine og nå må lære å handle som en spion på eget vis. Han må ta avgjørelser som er vanskelige, og tenke på andre enn bare seg selv. En fin overgang fra den første filmen. Alt i alt en velkomponert humor-action som er verdt å se på kino. Ta med deg venner og en stor bøtte popkorn!

 

Kingsman: the Golden Circle har premiere fredag 22. september, og har aldersgrense 15 år på grunn av store mengder actionvold

Siste podcaster

  • Kill Billjo
    Mikael med besøk av Johannes fra Studentrådet snakker om to av 2000-tallets store filmer, nemlig Kill Bill og Kill Buljo! Hvem er farligst av samer og samuraier? Johannes oppdaterer også Mikael på Shogun. En hissig sending med andre ord.

 

Anbefalte artikler