Oppfølgeren vi har ventet 10 år på

I 2008 bestemte Marvel seg for å begynne å produsere filmer basert på sine superhelter selv. 10 år senere sitter vi igjen med 19 filmer hvor alle tilhører samme univers, Marvel Cinematic Universe, MCU. Den siste i denne rekke med filmer er Avengers Infinity War. I denne filmen får vi endelig se hvilken trussel Thanos, spilt av Josh Brolin, er etter at han ble hintet om i slutten av Avengers fra 2012.

Robert Downey Jr spiller Tony Stark/Iron Man og er i spissen av denne filmen slik han har vært siden 2008 Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR. w/ Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Bruce Banner (Mark Ruffalo) and Wong (Benedict Wong) in the background L to R. ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018
(Robert Downey Jr spiller Tony Stark/Iron Man og er i spissen av denne filmen slik han har vært siden 2008 Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR. w/ Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Bruce Banner (Mark Ruffalo) and Wong (Benedict Wong) in the background L to R. ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018)

Action fra start til slutt

Filmen trenger ikke mye oppbygging i begynnelsen ettersom de tidligere filmene starter rett etter Thor Ragnarok med Thanos på jakt etter alle Infinity steinene. Fra det første øyeblikket vi ser Thanos og utover filmen er det action med scener hvor vi ser andre grupper som ikke er blandet inn med Thanos enda. Disse avbrekkene hjelper plottet med å gå videre uten å bryte opp kampen som foregår. Action i filmen blir balansert med den kjente Marvel humoren og dramatikken mellom karakteren og deres syn på hvordan de skal redde verden.

Filmen bygger videre på synet vi så sist i Captain America: Civil War, hvor vi så at The Avengers ble splittet opp. I samme tråd som Civil War, tør Marvel ta risk med historien de forteller. Dette er ikke en typisk superhelt film hvor skurken er en dårlig kopi av helten. Det finnes en reel trussel for deres verden, en trussel det ikke er tydelig hvordan de skal beseire. Med tanke på reisen disse filmene har hatt, utviklingen av karakterene og universet så klarer de fortsatt å overraske publikum.

Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR..Falcon (Anthony Mackie) flying over Wakanda battlefield..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018
(Den store slag-scene føles velbalanserte og de tar ikke for mye plass i filmen. Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..Falcon (Anthony Mackie) flying over Wakanda battlefield..Photo: Film Frame/©Marvel Studios 2018)

Et rollegalleri uten like

Det har aldri før vært så mange superhelter i samme film. Alle har vært med i en film tidligere og med det så kjenner publikum til disse karakterene. Filmene trenger ikke å introdusere oss til noen nye karakterer. De kan bare begynne rett på fordi vi som publikum vet hva vi har i vente. Det er en god tolkning av alle karakterer. I tidligere filmer har noen av karakterene forandret seg litt for å tilpasse seg tonen til den filmen eller at Marvel hadde en annen plan for denne karakteren. Det er nesten ingen av karakterene som forteller en vits hvor det ikke føles naturlig. I filmen er det ingen scener hvor karakterene ikke forstår hverandre på grunn av at de er fra forskjellige steder i universet. Det finnes hendelser i filmen hvor noen av de mer alvorlige karakterene prøver seg på en spøk, uten at det passer. Dette spiller seg derimot ikke ut i filmen.

Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: War Machine (Don Cheadle), Winter Soldier/Bucky Barnes (Sebastian Stan), Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlet Johansson), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Okoye (Danai Gurira), Falcon (Anthony Mackie) and Black Panther/T'Challa (Chadwick Boseman)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018
(Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: War Machine (Don Cheadle), Winter Soldier/Bucky Barnes (Sebastian Stan), Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlet Johansson), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Okoye (Danai Gurira), Falcon (Anthony Mackie) and Black Panther/T’Challa (Chadwick Boseman)..Photo: Film Frame../©Marvel Studios 2018)

En mørkere side av Marvel

Dette er en mye mørkere film en vi har sett tidligere i MCU. Avengers er imot en trussel som ikke kan måle seg med deres krefter og med dette blir plottet i filmen mer dramatisk. Det gjør slik at publikum ikke vet hva de skal forvente å skje. De tar alt du er kjent med fra de tidligere filmene, blander det i lag og deretter splitter det opp. Det føles som om de utvider universet de har brukt 10 år på å skape med å bruke de samme elementene de har brukt fra før. Alle avgjørelsene, alt samarbeidet mellom de ulike karakterene føles nytt og forfriskende, samtidig som det er noe du kjenner igjen fra før.

Noe negativt

Det er ikke alle karakterene som får like mye fokus som de burde i en Avengers film. Det kunne nesten ikke gått med tanke på antallet av karakterer. Jeg savner også en forklaring på hva en av steinene kan gjøre når den blir en del av Thanos sin Infinity Gauntlet.

Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: Star-Lord/Peter Quill (Chris Pratt), Groot (voiced by Vin Diesel), Gamora (Zoe Saldana), Mantis (Pom Klementieff), Rocket (voiced by Bradley Cooper) and Drax (Dave Bautista)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018
(Guardians of the Galaxy dukker også opp i filmen. Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..V Til H: Star-Lord/Peter Quill (Chris Pratt), Groot (voiced by Vin Diesel), Gamora (Zoe Saldana), Mantis (Pom Klementieff), Rocket (voiced by Bradley Cooper) and Drax (Dave Bautista)..Photo: Film Frame../©Marvel Studios 2018)

10 år med oppbygging

Filmen forklarer ting bra med tanke på hvor mange filmer som har vært tidligere. Dette  er en film du helst ikke bør gå for hvis du ikke har sett en av MCU filmene på forhånd, men du trenger ikke se alle de 19 filmene for å se denne. Beslutningene til alle karakterene kan bli forstått, men det som kan bli sett som dumme avgjørelser for noen, vil bli forstått med informasjon du har fått fra tidligere filmer. Infinity war er godt knyttet opp imot de tidlige filmene i serien. tross dette, er det også noen overraskelser for de som har fulgt serien fra begynnelsen, selv om ikke spiller en altfor stor rolle, men som fans av MCU kan sette pris på.

Dette er en film som absolutt kan anbefales og som bør oppleves på kino. Detter er uten tvil en historisk begivenhet i film verden. En filmserie med 19 filmer, spredd utover 10 år.

Marvel Cinematic Universe (MCU) begynte for 10 år siden med Robert Downey Jr. som Tony Stark. Mannen bak Iron Man-masken.Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2008
(Marvel Cinematic Universe (MCU) begynte for 10 år siden med Robert Downey Jr. som Tony Stark. Mannen bak Iron Man-masken.Photo: Film Frame../©Marvel Studios 2008)

 

 

Siste podcaster

 

 

 

Anbefalte artikler