Aldri vært lettere

L.U:N.A – Han.

18 år gamle Mia Roussel står for ukas låt her hos oss denne uken! Låta «Han.» domineres av en tung beat og en behagelig og fin vokal. Kontrasten mellom beaten og den silkemyke stemmen hennes er noe de aller fleste i samme sjanger sliter med. Hennes gigantiske boblejakke og tilstedeværelse er absolutt noe å merke seg fremover. Vi spår en veldig lys fremtid for L.U:N.A.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/427884645″ params=”color=#f6ede4&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Clara Luzia – When The Streets

Med en litt turbulent karriere bestående av en berg-og-dal-bane av popularitet, er det absolutt på tide at vi også i Norge begynner å notere oss disse. Clara Luzia kan på mange måter minne om en mer energisk SOAK eller mer jordnær The Jezabells. De har gitt ut enormt mye musikk de årene de har holdt på, og de virker som en givende gjeng med musikere. De ligger absolutt ikke på latsiden, og holder god standard hver gang. Denne gangen også!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=saiKO9uBs7s]

Heartbreak Satellite – Follow

Låta «Follow» er trioens andre singel, utgitt på det Bergensbaserte plateselskapet BrillianceTre fantastiske musikere samlet under ett navn kan kun bety en ting: !! Deres eksperimentelle og lekende musikk er et spennende og utfordrende prosjekt. Begge deres singler er bestående av skjærende og spacede lyder, som hever bandet over andre i samme sjanger. Deres lekenhet og forståelse for musikk er høyt prissatt!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/421947651″ params=”color=#788868&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Zaia – White Lines

Det er alltid spennende å liste noe som vi genuint mener kommer til å ta over verden. Det nærmeste vi kommer en funky Frank Ocean er uten tvil Zaia. Låta «White Lines» er en del av Zaias nyeste plate Drive. Albumet er, i min mening, uten tvil noe av det beste vi har listet noensinne på Studentradioen i Bergen. Med helt seriøst under 100 likes på Facebook?? Hva er det som skjer, tenker jeg.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/426229707″ params=”color=#3c526b&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

EMIR ft. Charlie Skien – Hvis vi må

EMIR har dominert alle musikkplattformer det siste året og både fremstått som en kreativ og reflektert artist. Det er veldig gøy å se at artister leker litt med de forskjellige retningene de kan innen musikk. Virker som Emir har et større utløp for musikk enn det Sushi x Kobe-prosjektet kunne gi ham, og det støttes fullt ut å leke med de musikalske ferdigheter en har i seg. Charlie Skien og EMIR er også å høre sammen i Softcore untd. og er ikke et overraskende samarbeid. Men absolutt passende!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0HYoLVMrSnQ]

Unganisha – Paro

Den store sjangeren elektronika har smyget seg inn i alle andre sjangre på en eller annen måte. Vi ser elektroniske elementer i alt fra metal til jazz for tiden. I dette tilfellet er det tradisjonell musikk fra Kenya, blandet med en repetitiv klubbmusikk; det er på mange måter house og folkemusikk i. Duoen er oslobasert, og driver med det jeg vil kalle for kontrollert sjangerkluss, i et ferskt og utradisjonelt prosjekt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/424437933″ params=”color=#696867&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

FAWN – Only You

Det er ikke mye som beskriver FAWN bedre enn nostalgi og glede for min del. Deres musikalske utrykk minner mye om britisk indiepop som tok av i 2008. Det er på mange måter veldig originalt å holde på denne sjangeren til tross for at elektronikaen og hiphopen er så dominerende som den er for tiden. FAWN holder til i Oslo, og er absolutt noe jeg ønsker å se på flere festivalprogrammer til sommeren. En sjelden perle i denne tidens klubbdominerte musikkgenerasjon.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/425686488″ params=”color=#00aabb&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler