Jordnært – men utenomjordisk

Astrosaur support. Monstereo @ Hulen

Vi i Trigger bruker store mengder tid per uke på å samle de beste og de nyeste utgivelsene som skal få hedersplass på den eminente spillelisten vår. Uke 12 var demokratiet innenfor gruppen vår rimelig samkjørte. Låta Yugen ble sluppet i slutten av mars gikk som Ukas låt hele uke 12 i Studentradioen i Bergen. Omtrent en måned etter slapp de albumet Fade in // Space Out og 19.mai var det duket for konsert på Hulen.

Med to så spennende navn på programmet for kvelden var jeg rimelig sjokkert over antall mennesker til stedet i lokalet. Hva har skjedd her, gitt?

Monstereo (Foto: Aleksander Lamo)
Monstereo (Foto: Aleksander Lamo)

Monstereo er et velkjent navn på musikkfronten i Bergen. Med rolige og knitrete lyder fra scenen, begynte folk å trekke mot midtpartiet av Hulens lokale. Blålysene skinte ut mot publikum, mens resten av scenen var mørklagt. De fire musikerne entrer scenen og starter kvelden. Monstereo har en sound som minner om en blanding av Motorpsycho og Biffy Clyro. Vokalist og gitarist Ola Utaaker Segadal har en enormt scenero og viser at han er selvsikker der han står. De andre tre forsvinner litt bak med en blanding av lite scenelys og at meg og mine 1.65 cm høyde ikke klarte å skaffe meg plass nærmere sceneplass. Monstereo har siden første gang jeg så dem live vist at de er et stabilt band som håndterer instrumentene sine på et høyt nivå. Det var en fryd å høre på. Det var en veldig dynamisk konsert, med både raske og lave tempoer. Mot slutten tror jeg publikum glemte at kvelden fortsatt var ung og vi skulle få enda en dose med eufori.

Astrosaur er et band bestående av 3 fantastiske musikere. De er alle veldig fascinert over ting som er utenfor stratosfæren. Det er tydelig her mye av inspirasjonen ligger til grunne for albumet Fade in // Space Out. Etter en nydelig oppvarming med Monstereo, var det duket for Astrosaurene på scenen.

(Foto: Aleksander Lamo)
Full fokus på gitar, bass og trommer. (Foto: Aleksander Lamo)

Har innsett med tid at vokal er noe flere og flere band beveger seg bort fra. Det er veldig passende for bandet å ha mer fokus på de tre elementene og ikke rote det bort med èn frontperson. Det å være tre individer å lage så mye lyd er det bare å bøye seg i støvet for. I fjor var jeg en tur nedom Landmark og fikk med meg bandet Russian Circle, som også består av tre musikere i samme stilretning. Musikken til Astrosaur bor i samme nabolag som Russian Circle, bare ikke helt naboer. Astrosaur beveger seg litt bort fra den creepy oppbyggingen til å være mer rett på sak. De var rimelig sikre på sjangrene de svitsjet mellom og selvsikkerheten til bandet var bemerkelsesverdig. Bandet ga lite rom for publikum til å gi fra seg lyd, noe som ble satt pris på. Det var en fullkommen utenomjordisk reise av en konsert!

Albumet til Astrosaurene hadde utgivelsesdato 28.april. Jeg anbefaler på det dypeste at du tar å lytter på det med en gang du føler for god musikk på ørene. Vår kjære radioflørt Bra Trommis fra Radio Nova hadde en samtale med Astrosaur i anledning med første singelslippet Yugen. Intervjuet kan du høre nedenfor.

Anbefalte artikler