Spillelisten uke 21

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/323365882″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Ukas låt: Boy Pablo – Ready / Problems

Den unge Boy Pablo fra Bergen har nettopp sluppet ut ny EP som går under navnet Roy Pablo. EPen hans er festivalvennlig og bidrar til en avslappet stemning med sol, øl og sommer.  Han har mye spennende i vente dette året, og skal blant annet spille på Slottsfjell og Bergenfest i sommer. EPen Roy Pablo ligger i samme gate, som inspirasjonskildene tilsier – også albumaktuelle Mac Demarco og Sondre Lerche.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/322629543″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Andréyun – Call Me Sachi

Oslogutten Andréyuns nye singel Call Me Sachi glir fint inn i nådagens Hiphop. Med hyppige singelslipp den siste tiden, ser fremtiden lys ut for den halvt kinesiske østlendingen. Andreyun forteller at Call Me Sachi handler om hans egne ambisjoner for fremtiden. Den myke, R&B-inspirerte låten skiller seg ut fra resten av hiphop-utvalget på ukens liste, med et høyt produksjonsnivå. Hans kinesiske røtter har stor innflytelse på musikken han lager og måten han fremstilles som artist.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/323156360″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

School Damage – The Bus That Couldn’t Slow Down

School Damage er et Canadiskbasert band som fullfører imaget som punkband. De mikser jovial melodi med tradisjonell punkvokal. Det er ikke ofte vi blir servert punk med konnotasjoner til 90-talls-melodier fra videospill og det er en sjelden vare i 2017 å høre en vokalist som gir litt faen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/320471090″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Nilüfer Yanya – Golden Cage

Med en blanding av mørk og lys vokal frontes låten av en kul dame som lager musikk for fremtiden. Saksofonen holder melodien defust i bakgrunnen og holder de andre elementene i takt. I tillegg til Yanyas jazzelementer lures det inn en funkbeat som gir låten litt ekstra groove.

Plaster på såret – Pengetre

Duoen Plaster På Såret har skrevet en leken låt der de rapper om blant annet Nils Med Skills, og mener de kan nevne gode norske rappere på èn hånd. De er selvsikre i måten de ordlegger seg på, som vi bet merke i da vi valgte låter til spillelisten. Det å være vågal i det konkurransepregte hiphopmiljøet settes pris på. Vi er spent på hva disse guttene kommer til å gi oss fremover, men bedre enn stoltheten Skolekorps er det ingen tvil om at de er. Go Sadness! :´)

Mato Polo – Ikkje Min Feil

Vibbefangerkollektivet består av en rekke musikere fra Bergen. Det er rimelig vanlig i slike settinger å ønske utløp for egen musikk, og det er det Mato Polo sitt sideprosjekt tar for seg. Hans myke image og synthpop minner om John Olav Nilsen sin nye musikkstil, men blander det med en god dose bevisst autotune. I samarbeid med Verdensrommets frontperson Andreas Høvset under aliaset Charlie Skien.

Cornelius – If You’re Here

Noen få ganger klarer veldig etablerte musikere å ramle inn på vår spilleliste. Cornelius tok en drastisk u-sving med sitt nye materiale. Den japanske musikeren har lang erfaring innenfor musikkbransjen, men 48-åringen utforsker fortsatt sine musikalske ferdigheter. If You Are Here leker med lydnivåer, synth og et ellers minimalistisk preg. Dette faller rett inn i dagens eksperimentelle musikkverden. Dette er garantert låten som skiller seg mest ut på ukens liste med sin enormt gjennomførte produksjon.

Anbefalte artikler