X-Men-filmene har betydd mye for superheltsjangeren siden deres førstefilm i 2000. Nå gjør de det igjen og tøyer grensene med den siste filmen om Wolverine. Logan er ikke som andre superheltfilmer. Den er nesten på grensen til å ikke føles ut som en superheltfilm i det hele tatt, men som en verden med virkelige problemer og ekte personer du har følelser for. Dette er en av de mest følsomme opplevelsene jeg har hatt med en superheltfilm.

Logan tar seg tid til å utforske forholdet mellom de gamle kjenningene Logan og Professor-X. Begge sliter med at deres mutantevner ikke lenger er slik vi har sett i de tidligere filmene. Av den grunn har de planer om å kjøpe seg en båt og leve på havet, men denne planen blir brått satt på vent når de kommer i kontakt med en mexicansk jente med navn Laura som minner om Logan.

DF-03259.DNG
Dette er den siste filmen til Patrick Stewart og Hugh Jakcman som deres ikoniske roller i X-Men-universet Foto/Copyright: 20th Century Fox

Selv om Logan tar seg tid til å se nærmere på forholdet mellom de ulike karakterene, så skyr den ikke unna action. Logan følger i fotsporene til den siste filmen som kom før den i X-men universet: Deadpool. Denne filmen har nevnelig fått en R-rating i USA. Det vil si at den ikke er beregnet for barn og kan ta i bruk både mer tydelig vold og blod, en mer seriøs tone og de kan bruke banneord. Dette er det som gjør at filmen føles mer virkelig. Logan er lei alt som skjer rundt han og har ikke lyst å bli forstyrret, så når noen prøver å kontakte han er det høyst sannsynlig at han slenger en F-bombe deres vei. Wolverine er en karakter som har vært veldig voldelig fra starten av, og det er herlig å se at han faktisk kan bruke klørne sine for alt de er verdt.

DF-04015.DNG
Selv om Logan ikke har så mange karakterer fra tidligere filmer så skaper den et nytt forhold til Laura, eller X-23 Foto/Copyright: 20th Century Fox

Dette er den perfekte avskjeden til både Hugh Jackmans Wolverine og Patrick Stewart sin Professor-X. Begge har vært med å forme X-men-filmene fra starten av. Det har gått 17 år siden første filmen, og det er ingen som har spilt den samme karakteren så lenge eller like mange ganger som Hugh Jackman har spilt Wolverine. Wolverine er den eneste karakteren som har vært med i alle X-Men-filmene (uten om Deadpool, der er han bare referert til).  Det kommer til å bli et stort savn når Hugh Jakcman tar ut klørne som Wolverine for siste gang, men han kunne ikke gått ut på en mer ærverdig måte.

jlsbmhu13
Logan er mer voldelig og fylt av blod en de tidligere X-Men-filmene. Foto/Copyright: 20th Century Fox

OBS!!! Selv om dette er en ”Marvel” film så blir den ikke gitt ut av Marvel. Det betyr at den ikke henger sammen med Avengers, og den har heller ingen “After Credit Scene”.

Siste podcaster

Anbefalte artikler