IMG_8066
Reflections in Cosmo Foto: Marius Bakke Petersen

Wooow!!! Fra jazz og soul til listepop og nordisk elektronika: gårsdagen var en verdig start på by:larm 2017, med et vidt spenn i artister og sjangere, men også noen laaaange køer.

Reflections in Cosmo fikk æren av å åpne by:larm på Victoria, noe de gjorde i kjent stil. Bandet som består av Ståle Storløkken, Kjetil Møster, Magnus “Snah” Ryan og Thomas Strønen, leverer en konsert av høy karakter. Bandet er på mange måter en fusjon av Møster! og elephant9. De tok oss med på en kosmisk reise gjennom det man kan si er det ypperste innenfor norsk progressiv jazz. De slapp også sitt første album, noe man bør sjekke ut hvis man liker musikk innenfor denne sfæren.

IMG_8052
Reflections in Cosmo Foto: Marius Bakke Petersen

Monkey Plot fortsatte kvelden på Victoria, og viste oss et annet aspekt innenfor frijazzen. Bandet er som de blir beskrevet by:larm sine nettsider: poesi for frijazzen, punk for minimalisten og folkemusikk for den avantgarde. Stemningen er god gjennom konserten og de fanger publikum i sin melodiske trolldom.

Julie Bergan beviste på Rockefeller torsdag kveld at hun i tillegg til å lage monserthits, er en solid live-artist. Bergan har en energisk og engasjerende tilstedeværelse på scenen og synger feilfritt, til tross for at hun danser uten stopp den halvtimen hun står på scenen. En god og bekymringsfri konsertopplevelse fra en ekte popstjerne!

IMG_7981
Monkey Plot Foto: Marius Bakke Petersenkonsertopplevelse med en ekte popstjerne!

Miss Tati Eve, Missy Elliott? Nei bare Miss Tati. Miss Tati var kanskje den konserten som fikk flest folk til å danse, og det med god grunn. Med sin rytmiske musikk, sterke vokal og back-up dansere laget hun et sjeldent show på Sentrum Scene. Liker du R&B, Hip Hop, og Afrikanske rytmer? Da bør du sjekke ut denne fre$he damen!

Sigrid leverte så til de grader på by:Larm scenen på Rockefeller torsdag kveld. Den unge Sunnmøringen har en tilstedeværelse som er sjelden, og den vakre stemmen spredde seg i rommet og traff publikum rett i hjertet. Hun koser seg på scenen og leker seg med høye og lave toner. Don’t Kill My Vibe har 4 millioner streams på Spotify allerede, og hun er spådd en lys fremtid. Følg med videre, denne jenten blir stor!

Sigrid på Vill Vill Vest 2016, søsterfestivalen til by:larm Foto: Xin Li
Sigrid på Vill Vill Vest 2016, søsterfestivalen til by:larm Foto: Xin Li

Amanda Delara kom rett fra å spille konsert for kronprinsparet til å opptre i Kulturkirken Jakob. 19-årngen trekker frem dagsaktuelle temaer om menneskeverdigheter og innvandring, hun nevner blant annet Trump og norske politikere – dette er noe vi digger ved henne. Hun kan til tider minne meg litt om Rihanna, noe som definitiv ikke er negativt. Shit, for en stemmekontroll, man blir satt ut av at hun når så lyse toner. Det var ikke noe tvil om at publikum ble tilfredsstilt av opptrenden til Amanda – hun fikk som fortjent, masse applaus og jubel.

Tirzah overasket i går kveld på Mono ved Youngstorget. Den London-baserte sangerinnen bemerket seg tidligere med singelen “I’m not dancing”. Konserten var intim, grunnet de deilige elementene av klassisk elektronikk og hennes dempede vokal. Vi digget det, så verdt å sjekke ut hvis du liker elektropop – rett fra Storbritannia.

Anbefalte artikler