Gjesteprogramlederuke: Campus Kristiania

This content has been archived. It may no longer be relevant

Denne uken har Studentmorgen gjesteprogramlederuke. Hver dag har vi med en ny representant fra et studiested i Bergen og han eller hun vil være med på hele sendingen, fra klokken 07 til 10. Gjesten får være med som programleder gjennom blant annet faste spalter, quiz og intervjuer.

LES OGSÅ: Gjesteprogramlederuke: Handelshøyskolen BI

Gjesteprogramlederen

På tirsdag var det Siri Åbø Wiersen (22) sin tur. Sammen med de faste morgenstemmene Olav Müller og Jakob Naustdal sto hun grytidlig opp for å lage god morgenstemning.

Siri er fra Sauda (med medfølgende rogalandsdialekt), og går andre året på en bachelorgrad i journalistikk på Campus Kristiania. Hun er fagansvarlig på Norges Kreative Høyskole (NKH) og sitter i hovedstyret i Studentunionen Campus Kristiania (SCK), der hun blir leder i januar.

–  Jeg er fra Sauda da. Det er veldig interessant.

Grunnen til at Siri studerer ved nettopp dette studiestedet var litt tilfeldig.

– Egentlig var det ganske spontant. Jeg visste at jeg ville bli journalist, og jeg bestemte meg for å søke på skole i juni i fjor. Da kan man ikke søke på vanlig skole, så da ble det privatskole, fortalte hun.

Campus Kristiania består av – pust dypt inn – NKH (Norges kreative høyskole), MH (Markedshøyskolen), NHCK (Norges Helsehøyskole) og NKS Nettstudier. I Bergen finnes NKH og MH, som tilbyr fagskole- og bachelorstudier.

Hør Siri selv forklare hvem hun er her:

Journalistdrømmen

Siri kan fortelle om en skole med tette bånd mellom studentene, i tillegg til tette bånd mellom studentene og forelesere. På Campus Kristiania har mange av studieretningene små kull, og med «klasseromsundervisning» er det nesten som å være tilbake på videregående (og hvem vil ikke det?).

Samtidig er journalistbransjen en vanskelig bransje å få seg jobb i. 

– Jeg jobbet frivillig som sjåfør for Nordiske Mediedager i fjor og kjørte mange av de viktige mediefolkene. Da jeg fortalte dem at jeg studerte journalistikk svarte de at “åja, da får du deg ikke jobb”.

Hva er forskjellen på  journaliststudiet på NKH og UiB? Hør diskusjonen her: 

Quiz-tid

Tradisjonen tro for Studentmorgen ble det avholdt quiz også denne tirsdagen. Siri var midlertidig quiz-empresario og uriaspost-holder, og forhørte Jakob og Olav i deres (noe manglende) kunnskap om Campus Kristiania. Det skulle vise seg å være en god idé, da i utgangspunktet lette spørsmål utfordret guttene som om det var millionspørsmålet i «Vil du bli millionær?», med null hjelpemidler. Lærerikt var det læll!

Vet du for eksempel hvor man finner Campus Kristiania her i Bergen? Eller hvor mange år gammel skolen er? Hør quizen her:

Skolen bytter på nyåret navn til Høyskolen Kristiania. SCK (Studentunionen Campus Kristiania) har i underkant av 50 aktive studenter per dags dato. Stipendet arrangerer skolefester og andre arrangement, og arrangerte fjorårets «Karrieredagene”.

Anbefalte artikler