Studentvalget 2014: Sosialdemokratisk liste

This content has been archived. It may no longer be relevant

Tirsdag morgen fikk vi besøk av førstekandidat Tommy Aarethun og andrekandidat Johanne Vaagland fra Sosialdemokratisk liste, hvor vi fikk et lite innblikk i deres politikk og hva de vil gjøre for å forbedre studenters hverdag.

Hva vil Sosialdemokratisk liste oppnå?

Sosialdemokratisk liste er en gjeng med medlemmer og sympatisører av Arpeiderpartiet, AUF og andre som engasjerer seg i den sosialdemokratiske politikken. Sosialdemokratene har valgt seg ut fire hovedsaker som de vil ta fatt i; innføre ordningamed studentombud ved UiB, finne en erstatning for SiB-sentrum i bykjerna, digitalisering av utdanning og vurdering, samt flere og bedre lesesalplasser og kollokvierom.

Digitalisering av utdanningen

En av deres hovedsaker er nettopp dette med digitalisering av utdanningen, noe Johanne Vaagland mener er blant de viktigste sakene de har. Med digitalisering mener de å legge ut podcaster av forelesning og samtidig ta i bruk data ved eksamen istedenfor å skrive på papir.

– Denne metoden med 6-timers eksamen med gjennomslagsark begynner å bli litt utdatert, mener Johanne Vaagland, som ønsker å gjøre en endring i dette.

LES OGSÅ: Studentvalget 2014: HF-listen

Hvorfor stemme på Sosialdemokratisk liste?

– Du skal stemme på Sosialdemokratisk liste på grunn av hovedsakene våre og det vi går til valg med. Og fordi vi har mange engasjerte og flinke folk på lista vår, som vil gjøre en god jobb i å forbedre studiehverdagene til studentene, sier Johanne Vaagland.

Tommy Aarethun oppfordrer alle studenter til å bruke sin stemmerett, og mener det er viktig å engasjere seg i studentpolitikken, for å hjelpe både nye og gamle studenter på vei.

Hør intervju med kandidatene her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Sosialdemokratiskliste.mp3]

 

Anbefalte artikler