Gotham by Gaslight

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med Rocksteady sin fantastiske Arkham-trilogi, har vi ikke akkurat en mangel på gode Batman-spill på markedet. Denne vellykkede spill-adaptasjonen har gitt sine fotspor i spillhistorien og er kanskje kjent som tidenes beste lisenspill. Men om Day 1 studios hadde fått det som de ønsket, hadde vi kanskje aldri sett Arkham spillene.

The Dark Knight vs. Jack the Ripper

Gotham by Gaslight er en grafisk novelle av Brian Augustyn og Mike Mignola fra 1989. Denne tegneserien var den første “Elseworld” historien. Det vil si at ikoniske helter som Batman og Superman ble satt i en tid eller plass som var ulik deres vanlige tilværelse. Gotham by Gaslight ble satt i 1889, nemlig den Viktorianske tid.  Her byttet Batman ut kappen sin med en lang frakk og Jack The Ripper tok plassen som skurk. Det var en veldig ikonisk og spennende tvist på Batman og utviklerne hos Day 1 studios så mulighetene for dette i spillform.

I spillet Batman Arkham Origins kan du brukte kostymet basert på Gotham By Gaslight. (Skjermdump/HåkonØren)
I spillet Batman Arkham Origins kan du bruke kostymet basert på Gotham By Gaslight. (Skjermdump: Håkon Øren)

Topphatter og mutton chops

Idéen var å kunne glide over gamle viktorianske hustak i Gotham 1889, jakte på topphatt-kledde skurker og føle frykten av Jack the Ripper i skyggene. Dette høres fantastisk stilig ut og hadde passet perfekt i spillform. Spesielt siden vi får svært lite spill satt i denne tidsperioden. Spillet var også kommet relativt langt i produksjonen. En prototype-video ble sluppet lenge etter utviklingen stoppet. Videoen viser en gammeldags Batman med en lang frakk-lignende kappe i et mørkt og stemningsfylt Gotham. Fra videoen virker det som det hadde blitt lignende gameplay som det vi ser i Arkham-serien. Det viser masse potensiale for et utrolig bra spill. For eksempel er kappefysikken noe av det beste jeg har sett. Sjekk den ut her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=65IsSRMi4i0&w=640&h=360]

Spillet vi fortjener, men ikke trenger akkurat nå!

Dessverre ble dette spillet aldri fullført. THX hadde ikke lisens til å lage et Batman-spill under denne kaliberen og prosjektet ble kastet ut av vinduet. Men det er en kul idé å tenke på. Hva om dette spillet kom ut? Da hadde vi kanskje aldri sett det fantastiske Arkham Asylum. Kanskje Rocksteady tar inspirasjon fra denne idéen i sitt neste Batman spill? Jeg har i hvert fall lyst å se Batman i et topphatt- og monokkelfylt Gotham.

 

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
    Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler