Ukens anbefaling: Frank Ocean – Novacane

This content has been archived. It may no longer be relevant

Christopher Francis Ocean “Frank Ocean” er sanger, låtskriver og rapper fra Amerika. Han startet sin karriere som låtskriver for andre store artister før han ble medlem i den alternative hip hop gruppen Odd Future, der han debuterte med mixtapen Nostalgia, Ultra i 2011. På denne finner vi blant annet singlene “Novacane” og “Swim Good”  som oppnådde stor suksess. Året etter slapp han sitt første studioalbum Channel Orange.

Ukens anbefaling “Novacane” er en sang med handling og følelser. Historien begynner med at sangeren møter en jente på Coachella. Hun sier hun jobber i pornobransjen slik at hun kan betale studiene for å bli tannlege. De to begynner å røyke fra en bong som viser seg å være lokalbedøvelsesmiddel. Dette refererer til tittelen “Novacane” som på en måte betyr å være følelsesløs.

Temaer som ensomhet og isolasjon blir uttrykket, hvor den hypnotiserende beaten er med på sette en passende stemning. I tillegg kritiserer Ocean bruken av auto-tune i musikkbransjen. Han synger om supermennesker med “computed emotions” og sammenligner bruken av auto-tune med bruken av dop for å gjøre seg følelsesmessig isolert.

Vi i Plutopop elsker Frank Ocean og lader spent opp til det mystiske albumet som egentlig skulle komme i slutten av juli. 


Hør låten her:

Anbefalte artikler