Frk. Fryd: Litt ville, mest snille

This content has been archived. It may no longer be relevant

For nøyaktig én måned siden slapp Frk. Fryd sin andre EP, Tell Dine Skritt Igjen. Siden da har de gitt ut musikkvideo, blitt A-listet på P3, signert bookingkontrakt med Atomic Soul og vært Ukas Urørt. I disse dager er de også aktuelle som oppvarmingsband for Ida Maria på hennes comebackturné. Phew.

– Først og fremst, hva tenker dere om A-listingen på P3?

– Det har betydd veldig mye for bandet. Jeg tror ikke vi skjønte hvor stort det var med engang, og vi visste ikke helt hva vi skulle tro. Men det viste seg å være veldig god promo for bandet, vi ble mye omtalt i media, og har fått mye oppmerksomhet, sier bassist Embla Jagdum.

Aktuelle Frk. Fryd gjestet studio på onsdag. (Foto: Ingrid Haugen Nonskar)
Aktuelle Frk. Fryd gjestet studio på onsdag. (Foto: Ingrid Haugen Nonskar)

Flink mann

EP’en Tell Dine Skritt Igjen er produsert av Yngve Andersen (Blood Command), og ble spilt inn i Bergen tidligere i år. Bandet har siden utgivelsen høstet lovord fra den norske musikkpressen, deriblant P3 og Hissig.no, som begge har uttalt at dette er bra. Veldig bra. Jentene understreker at det har tatt tid å utvikle et uttrykk, og at Andersen fungerte som en perfekt bidragsyter da de skulle definere lydbildet til Tell Dine Skritt Igjen. 

– Vi jobbet med låtene i et øvingslokalet i studio, og gjorde små endringer underveis, forteller gitarist Elise Andersen.

– Ja, Yngve er veldig flink til å arrangere, og vi fikk en del støtte og hjelp der, han kom med forslag og vi sa enten ja eller nei. Han er en veldig flink mann, og vi er veldig glad for at han produserte EP’en vår, fortsetter Embla.

Hør hele intervjuet med Frk. Fryd:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/frk_fryd_intervju.mp3]

Nødt eller sannhet

Etter intervjuet tok vi med oss Frk Fryd inn i useriøsitetens rike, og spilte rett og slett en god gammeldags runde med “Nødt eller Sannhet”. Jentene er snille. På spørsmålet om det er sant at Frk Fryd er kulere enn Razika, svarer Embla i all ydmykhet at  -Altså, siden vi har tro på oss selv, så må vi jo nesten bare si ja? Men Razika er jo veldig kule de også da.

– Men hva med backstage – er dere snille eller ville?

Caroline: – Vi er jo egentlig snille. Eller..

Elise: – Det begynner i hvertfall snilt.

Ok. Så er de kanskje litt ville også da. Men – snille eller ville – det spiller ingen rolle. Det er ingen tvil om at Frk Fryd lager musikk med baller, og vi i Plutopop er helt sikre på at bandet vil fortsette å levere harde rocketoner i lang tid fremover.

Hør Nødt eller sannhet med Frk. Fryd:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/n_dt_eller_sannhet_.mp3]

 

(Toppbilde: Erik Sæter Jørgensen)

Anbefalte artikler