Coucheron flyr til sin L.A. “Playground”

This content has been archived. It may no longer be relevant

Klokken har akkurat rundet 18.00 og Coucheron (Sebastian Teigen fra Sandvika) har rigget ned etter lydprøven før konserten på Landmark lørdag 12. september. Intervjuet tar plass i et trappeskille ved siden av et gammelt piano. Akustikken er ikke på vår side.

Han sitter bøyd fremover og lener seg mot en stol, bruker hendene til å tromme seg på lårene. Hans kollega og «husvokalist», Pav, sitter og knipser bilder. Coucheron skal gå på scenen kl. 01, samme kveld. «Etter tidligere erfaringer er etter midnatt den beste spilletiden», nikker han.

– Dette er faktisk mitt første lyd-intervju, sier Teigen.

Hvorfor navnet «Playground»?

«Jeg følte at jeg var i en musikalsk lekeplass» svarer Coucheron, og legger til at han ville leke seg innenfor sjangerne Hip-Hop, Rock og Pop etter å ha jobbet mye med dansegulv-relatert musikk. «Det var en veldig frigjørende opplevelse å jobbe med denne EP’en». Han forteller det å kunne lage et lydbilde med blandinger fra sistnevnte sjangere var en unik måte å lage musikk.

Inspirasjonen kommer fra Franske produsenter

«Inspirasjonen for å produsere kommer fra mine franske helter Justice og Daft Punk». Han legger også til at «Madeon» har også hatt et innspill til inspirasjonen (alle tre er franske produsenter innenfor elektronika sjangeren). «Jeg har ofte tenkt hvordan jeg kan lage «Pop-appealen» til Taylor Swift, i en Justice-stil».

Coucheron sier at Justice er høyt oppe på listen av “drømme”-samarbeidspartnerne han vil produsere med, men legger til at han vil produsere med Hip-Hop og Pop artister.

– Jeg er ikke redd for å være «pop-ete».

thumb_IMG_0775_1024
Coucheron på bassgitaren under konserten 12. september. (Foto: Olav Müller).

Spiller mye av instrumentene selv

«Alt man hører av bassgitar, gitar og synthesizer (piano) spiller jeg selv, men har aldri satt opp et trommesett. Det foregår i Midi» som er dataprogrammet han bruker for å lage musikken sin. Klapping, knipsing og roping er han spesielt glad i å ta opp selv, legger han til. “Spill etter evne, det er gøy å finne fram til sine egne feil”.

Du kan høre alle remixene til Coucheron på SoundCloud brukeren hans, hvor han velger å laste opp låtene han lager- og mixer selv. Han velger å spare noen av sangene kun til live-konserter, hvor ikke alt han lager blir gitt ut.

Reiser til L.A. for å produsere, ny EP etter nyttår

«Jeg føler det nesten er litt «ut» å reise til L.A. Jeg er litt sen» ler han. Han var fast bestemt på å fullføre videregående før han flyttet fra Sandvika til L.A., og satt seg på flyet rett etter eksamen. Han kom opp i norsk.
Han flytter inn med den norske elektronikagruppen Lemaitre og nevner at det kan bli interne vekslinger av sanger og remixer. “Deilig å ha et eget studio i huset istedenfor å booke et eksternt studio”.

Han er stolt av artistene som sentrerer seg rundt Sandvika. Frøder, Kid Astray og Eye Emma Jedi er et par av eksemplene han nevner. Pav spiller i sistnevnte.

Coucheron spilte live i Bergen på Landmark lørdag 12. september og han sier han vil returnere i 2016, etter at hans nye EP har blitt sluppet ut på nyåret. Vi i Studentradioen i Bergen gleder oss!

Hele intervjuet av Coucheron kan du høre her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/223801929″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler