I Bergen med deLillos

Poprockgruppen tar oss med på en reise hvor vi får høre om alt fra historien bak deres klassikere til morsomme historier fra da de festet på Hulen i Bergen.

Det er ikke for ingenting at Delillos blir referert til som en av de fire store norske rockegruppene fra perioden 1980-tallet frem til i dag. Bandet hadde sin første opptreden i 1984 under navnet deLillos og det var i 1993 deres kommersielle suksess, sommerklassikeren «Neste sommer» ble en stor hit. Med to spellemannpriser synger bandet på norsk med troverdige og dype tekster om livets trivialiteter med tradisjonelle instrumenter. I dag består poprockgruppen av Lars Lillo-Stenberg, Lars Fredrik Beckstrøm, Øystein Paasche og Lars Lundevall, hvor Lars Lillo er særlig kjent som frontfigur og vokalist i bandet og for sine naivistiske sangtekster og karakteristiske visetolkninger. Bandet har i 30 år vært et av landets viktigste pop-og rockband og har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt, med andre ord- Ikke rart at fredagsjentene var spent på å få møte gutta!

Definisjonen på norsk sommer

Det er uvanlig strålende vær i Bergen og dermed en perfekt dag for deLillos konsert på Verftet! Vi får snakke med Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall som forteller at de ble overrasket over at de hadde såpass unge lyttere som oss selv.

Vi har holdt på så lenge at det er morsomt at vi fortsatt kan sitte å snakke med studentradioen.

Fredagsjentene kan forsikre bandet om at låtene deres fortsatt er store hits blant alle aldre, gjerne spesielt om sommeren! Låten «Neste sommer» og «En smak av honning» er låter som oftest spilles med en gang solen titter frem. Vi spør gutta om de ikke kan fortelle litt om historien bak «Neste Sommer». Det kommer frem fra Lundevall at han trodde låten bare var en spøk. Likevel har låten blitt en av bandets mest suksessfulle låter. Lillo legger ved at låten har et vemodig preg over seg.

Den er litt vemodig på en måte. I Norge så har vi det så godt, kaldt og trist om vinteren og har denne visjonen om en neste sommer, hvor livet skal leves. Egentlig så handler låten om stagnasjon, og at ingenting skal forandre seg.

Også Låten «Smak av Honning» er mer enn bare en fin melodi, skrevet at Lars Lillos far. Lillo avslører at budskapet i låten handler om at man kan glede seg av ting som ikke koster penger og at opplevelser er de viktigste gledene i livet, slik som forelskelse. Han legger ved at det var pussig hvordan låten med et gammelmodig musikalsk uttrykk over seg ble en slik hit, og la til at låten ble spilt på studentsteder hvor det ble fullt kaos på scenen med publikum som ville opp på scenen og ikke minst stage diving!

Starstrucked jenter!(foto:privat)
Starstrucked jenter! (foto:privat)

DeLillos sist hjem fra nach

Etter å ha snakket i nesten en time med gjengen tviler vi ikke på at de har bedrevet både stage diving og andre festligheter gjennom tidene. Til tross for vemodige låter om alt fra sommer lengsel til angst og døden, fikk vi inntrykk av at deLillos er litt av et gøyalt band som kan det å feste. Da vi spurte gutta om de ikke kunne fortelle en funfact om seg fikk vi dette svaret:

Legenden selv! (Foto: “Bamble kommunie ”/flickr)
Legenden selv! (Foto: “Bamble kommunie ”/flickr)

– Det som kanskje passer bra på studentradioen er at alle tenker at Delillos er veldig stillferdige og rolige, men vi var jo faktisk kjent for å være det bandet som hadde mest fest på 90-tallet. På alle studentsteder sa folk “dette hadde jeg ikke trodd, det er jo dere som går sist hjem fra nachspiel!”  Så vi har nok festet mer enn de fleste. – Lars Lundevall.
ja, vi er glad i en fest!”  legger Lillo til.

Ingen tvil om det, og det var absolutt en festlighet i seg selv å få snakke med gutta og ikke minst var konserten på Verftet en suksess! Vi takker deLillos gjengen for et hyggelig intervju og gleder oss til å se de blant annet på Øya festivalen 2018.

Hør det eksklusive intervjuet med deLillos her!

Siste podcaster

  • TIRSDAG: Iben, Inger og Vilde
    Gooood morgen og goood stemning i studio i dag!! Det er selvsagt quiz, Iben tar oss tilbake til spill vi pleide å spille. pappa Paul har kommet med ny utfordring, Inger har lært oss sport og Vilde får rante om ting hun irriterer seg over! Lytt da vell<3

Anbefalte artikler