Bikkjer i Bunad

This content has been archived. It may no longer be relevant

Uttrykket “Som eier så hund” ble først tatt i bruk på 1700-tallet, da maleren ved det franske hoff oppdaget likheten mellom Marie Antoinettes rumpe og hennes Mops. Neida, det var tull. Etter denne løgnen vil du nok ha vanskeligheter for å tro at årets 17.mai-mote erstattes med et desperat bjeff. Hvor er Cruella når vi trenger henne? I hvertfall ikke i Norge. Her skal nemlig alle ha bunad på 17. mai -til og med din egen hund.

TRENDY
Hvor mange ganger i året skal vi andre måtte døyve disse hinsides, absurde, trendene startet av folk med i overkant usunn fantasi og altfor god tid? Med en skreddersydd skjebne for våre firbeinte venner kan du altså bestille matchende bunad til han, hund og henne. På lik linje med CupCakes-oppskrifter og Dorthe-genseren startet dette som et blogginnlegg. Flere norske hundeeiere har falt for fristelsen, noe som betyr at vi kan vente oss mange hårete barn i årets 17.maitog.

PROBLEMATISK
Det er fullt mulig for kvinner og menn å velge bunad uten å ha tilhørighet til bunadens geografiske opphavsted. Men etter at litt for mange “Nikoliner fra Bærum” retter valget mot Telemarks-stakken har dette faktisk snudd til en stum utrend. Vi vil ha ekte vare fra familiære trakter. Lurer på om dette påvirker hundeverden så vel som oss mennesker? I så fall gleder jeg meg til å se naboens Skotske Terrier ankomme frokosten i kilt-inspirert hardangerbunad.
Når det er sagt, kan vi vel av-bagatellisere hysteriet rundt falskproduserte bunader i Kina? – den mest nakne av oss alle på 17. mai er vel strengt talt, den Kinesiske nakenhunden.

Studentmorgen dro debatten i halen, se for all del filmen om hjernen bak idéen:

 

Anbefalte artikler