Lars Vaular – Ung heit gateflamme

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kort om Lars

Lars Nesheim Vaular er født 20. september i 1984 og er fra Åsane. Han begynte sin musikkarriere i en alder av 19 år i 2003 med vinylen “Come On b/w Hva Skjer 12”. Likevel var det ikke før i 2007, 4 år etter, at Lars debuterte som soloartist med “La Hat – En nytt dagslys…”. I mai 2009 og 2010 gav Lars ut sin andre og tredje plate, “D’e glede” og “Helt om natten, helt om dagen”.

I 2013 kom “1001 Hjem” som bærer tydelig preg fiksjon og av historier fra vårt samfunn. Dette albumet mottok god kritikk og singelen “Gary Speed” fikk ikke kun ros fra norske fans, men også fra engelske fans av Gary Speed, som er kjent som Leeds-spiller og trener.

Våren 2015 slapp Vaular sitt største musikalske prosjekt. 666 ALT heter det første albumet som er en del av en serie av minialbum. 666 ALT fikk utmerket mottagelse av publikum og media. Både VG og Dagsavisen kunne gratulere Lars med sitt album og gi ham terningkast 6.

Lars Vauler er en fryktløs artist som behersker å gå ut av den berømmelige boksen og lage noe unikt. Tenke sjæl, som noen sa en gang i tiden. – Ali Soufi, P3.

I sommer kom del to av serien, og albumet ble gitt navnet 666 GIR. Denne som sin forgjenger fikk også strålende kritikk. VG og Dagbladet gav den treningkast 5, mens P3 gav den terningkast 6.

Mellom alle disse platene har Lars fått flere utmerkelser som Spellemannsprisen (nominert i 2009, vant i 2010 og i 2011.), Spotify-stipendet (2010), Dialektprisen (2010), og Edvard-prisen (2012).

Konserten

Lars gleder seg til å vise fram det han og crewet hans har jobbet med. For dette oppsettet er den største konserten Lars noen gang har hatt alene, og å framføre tekstene for et stort publikum som dette er ikke bare, bare. Artisten startet, som allerede nevnt, i 2003 og har deretter jobbet seg sakte oppover.

Sangene som Lars framførte var blant annet hentet fra det nye albumet 666 GIR som ble sluppet ut i april, i år. Han lovet også gamle slagere som “Rett opp og ned”, “Som i en siste dans” med John Olav Nilsen og “Eg E Fra Bergen” til publikumets store begeistring. Men det ble også en del andre nye sanger fra minialbumene 666 ALT og 666 GIR som “Unge heite gateflammer”, kritikerroste “Det ordner seg for pappa”, og “Runaway deathcar”. Forventningene for konserten var høye, og det virker som Lars stilte til disse som han alltid gjør.

Dagen etter konserten var Lars allerede på veien igjen; denne gangen til Tromsø, og til Rakettnatt. Et annet stort arrangement som du kanskje har lagt merke til på Facebook, er konserten på Rockefeller i Oslo den 16. oktober. Ikke nok med dette, så skal Lars skal også skal ha konserter utenlands i høst, blant annet i København 3. oktober. Så dersom du er en ivrig fan, eller bare ønsker å reise, er det muligheter for å få med seg flere Vaular-konserter ut over høsten også!

Hverdagslivet

Lars har nå flyttet fra Bergen, og bor nå per dags dato i Oslo. Da han fikk spørsmålet om hvilke forskjeller det er på de to byene, kunne han med en gang forklare at Oslo var en større by med mye billig mat. “Du kan liksom kjøpe mat fra alle mulige steder, enn å kjøpe fra Kina’en og sånt. Så det er litt mer utvalg i matveien enn i Bergen.”

Men selv om det er bedre mat i Oslo, så savner han klart hjembyen. Lars forteller oss at han pleier å ha det gøy hver gang han befinner seg i Bergen.

Hør hele intervjuet med Lars Vaular her:

Anbefalte artikler