Ukens anbefaling: BarbEco

This content has been archived. It may no longer be relevant

Over hele byen sitter glade studenter på terrasser og i parker, gjerne med et par halvsvidde pølser liggende på en engangsgrill med brunsvart gress under. Grilling hører sommeren til, og sommeren er ennå ikke over i Bergen. Men hvorfor grille med engangsgrill når det finnes en miljøvennlig grill som blir varm på bare fem minutter?

Kokosbriketter i stedet for kull

Det finnes mange ulike typer minigriller man kan kjøpe, men det som imponerer Ettersmak med denne grillen er nettopp det at du verken trenger kull eller tennveske. I BarbEco-grillen kan man bruke spesielle briketter som er laget av kokosnøttskall, og disse kan man tenne med en lighter eller en fyrstikk.

Først er brikettene svarte, men så blir de grå etter at de har gitt fra seg en del røyk og en litt merkelig lukt. Fra de blir grå er det bare å begynne å grille.

Du slipper altså å vente en evighet på at flammene skal bli borte slik som med kullgriller, for det er ingen flammer. Grillen er varm på rundt fem minutter.

Også kan du velge om du vil fyre opp en, to, tre eller fire briketter avhengig av hvor mye mat du skal grille. Kjekt og greit.

Det som er igjen når du har grillet, er en grå sandlignende aske. Dette kan du kaste i søpla, for det er jo bare kokosnøttskall. Så kan du klappe sammen grillen som en koffert, og ta den med seg hjem i bærebagen som følger med.

Studentvennlig alternativ til engangsgrillen

Noe av det som gjør denne grillen studentvennlig er at den bare koster rundt hundre kroner, og at de selger den i flere vanlige matbutikker, blant annet på en del Rimi-butikker og Ica-butikker.

Brikettene koster heller ikke så mye, og en pakke inneholder nok briketter til mange grillinger.

Man får også med et teppe som grillen kan stå oppå mens man griller, sånn at man slipper å svi gresset eller verandabordet.

Altså er det flere fordeler med å bruke en slik grill i stedet for en engangsgrill, og den kan selvfølgelig brukes til både pølser og hamburgere. Men når du først har en slik grill, kan det også være spennende å prøve noe nytt. Derfor tar vi også med et tips til noe litt annet du kan lage på grillen:

Soyamarinert laks i folie

Fisk er sunt og godt, og dette er en rett som er veldig lett å lage på grillen. Mange av ingrediensene har du kanskje til og med i kjøleskapet fra før?

Dette trenger du:
(til 2 personer)

  • ca. 6 ss soyasaus
  • 2 laksefileter
  • 2 ss smør
  • ca. 2 ts. sitronsaft
  • pepper
  • vårløk (evt. gressløk, purre eller lignende)
  • aluminiumsfolie


Slik gjør du:

Riv av to passelig store biter med aluminiumsfolie. Smør midten av aluminiumsfolien med smør, du kan gjerne smøre ganske tykt. Legg deretter en laksefilet på midten av hver bit med aluminiumsfolie, oppå der hvor du har hatt smør.

Så blander du soyasaus og sitronsaft sammen og heller over laksefiletene. Kutt til slutt opp litt vårløk og ha oppå laksen som pynt, og ha gjerne på litt pepper på toppen.

Deretter pakker du aluminiumsfolien med filetene i til to pakker. Pass på at ikke sausen kan renne ut noe sted. Legg pakkene på grillen til laksen er gjennomstekt. Dette tar rundt 10-15 minutter.

Så er det bare å løfte pakkene av grillen og opp på tallerkenen, og voilá, så har du kjempegod grillet laks! Server gjerne sammen med ris eller ovnsstekte poteter og grønnsaker.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler