Restaurantanmeldelse: Zafran

This content has been archived. It may no longer be relevant

Zafran er en restaurant som det kanskje er fort gjort å glemme at eksisterer, der den ligger på et gatehjørne i Nygårdsgaten. Restauranten er plassert omtrent midt mellom Grieghallen og Bunnpris ved bybanestoppet Nygård.

Øyvind Osdal og undertegnede tok turen til den persiske restauranten uten å vite helt hva vi kunne vente oss, siden ingen av oss hadde noe særlig erfaring med persisk mat.

Overraskende ordentlig

– Overrakende ordentlig i forhold til resten av strøket, sier Øyvind kort tid etter at vi har satt oss ved ett av bordene.

Restauranten har god plass til mange gjester, og har en moderne innredning med mye rødt og svart. Musikken som ble spilt da vi var der var kanskje litt for klisjéromantisk for anledningen, men ellers var stemningen i restauranten behagelig og avslappende på en ettermiddag.

Slik ser restauranten ut innvendig (foto: Anine Johnsen)
Slik ser restauranten ut innvendig (Foto: Anine Johnsen)

Vi var veldig fornøyd med menyen, og skulle gjerne prøvd enda mer av maten derfra. Zafran har nemlig en relativt stor meny med både vegetarmat, gryteretter og mange ulike typer grillet kjøtt på grillspyd.

Mange av rettene inneholder selvfølgelig også restaurantens signaturingrediens: safran.

Litt som gresk kjøkken

Vi bestemte oss til slutt for å bestille grillspyd. Vi bestilte noe som het chelo og sultani og chelo adana. Den første retten var grillspyd, ett med krydret lammekjøtt og ett med storfekjøtt. Den andre retten var et litt mer krydret grillspyd av storfekjøtt. Sammen med dette fikk vi servert ris med safran, grillet tomat, tzatziki og en liten salat av agurk og tomat i en oljebasert dressing.

IMG_3772ferdig
Maten vi spiste, pent presentert (Foto: Anine Johnsen)

Konklusjonen var at maten vi fikk smakte utrolig godt og var pent presentert. Vi syntes begge at kjøttet var veldig saftig, noe som gjorde grillspydene utrolig gode.

– Noen på kjøkkenet her kan virkelig å grille, uttalte Øyvind etter å et par munnfuller.

Kjøttet var godt krydret og ga virkelig en smaksopplevelse. Samtidig skal det sies at maten vi spiste minnet veldig om den greske retten souvlaki. Tzatziki som tilbehør var med på å forsterke dette inntrykket. Men maten på Zafran er likevel annerledes fra det greske kjøkkenet, kanskje spesielt på grunn av safransmaken som setter et tydelig preg.

Er Zafran verdt et besøk?

Vår konklusjon er at Zafran absolutt er en restaurant som kan anbefales om du vil ha en middag med litt annerledes smaker enn det du får andre steder i Bergen. Restauranten har en spennende meny, og vi skulle gjerne prøvd flere av rettene.

Prisnivået er helt middels, det er ikke som den billige takeawayen på hjørnet, men heller ikke Colonialen-priser.

Vi følte at vi fikk nok mat til at vi ble mette for pengene, og samtidig fikk vi en matopplevelse med litt andre smaker enn det vi er vant til.

Med konsollen på bordet kan du bestille det du trenger (foto: Anine Johnsen)
Med konsollen på bordet kan du bestille det du trenger (Foto: Anine Johnsen)

Servicen i restauranten er helt grei. Vi ble plassert ved et bord og kelneren tok imot bestilling og serverte mat, men ellers så vi lite til han. Noe som er litt morsomt med Zafran, er at de har en konsoll på hvert bord som man kan trykke på når man vil ha tak i kelneren, vil be om regningen eller vil bestille et glass vann. Vi slet litt med å få den til å fungere, men vi kan tenke oss at det sikkert er en god løsning når det er mange gjester i restauranten.

Utover den gode maten er ikke restauranten veldig spesiel. Øyvind beskriver den som pen og intetsigende, og det er kanskje en god beskrivelse. Vi går likevel gjerne tilbake til Zafran, først og fremst på grunn av svært god mat og mye spennende smaksopplevelser.

Hør hele anmeldelsen her:

 

Siste podcaster

    Anbefalte artikler