Anmeldelse: Mevlana

This content has been archived. It may no longer be relevant

Denne gangen dro Truls og undertegnede for å smake på det litt mer eksotiske, nemlig tyrkisk mat. Selv hadde vi hverken hørt om eller vært på Mevlana tidligere, så vi rotet oss litt bort før vi endelig fant frem til den noe stusselige, men sjarmerende restauranten.

Mevlana er en liten og koselig restaurant som befinner seg i Domkirkegaten rett ved politistasjonen. Lokalet vi kommer inn i har blant annet en diskokule i taket, tapet som skal illustrere murstein og et lite lekerom for barn i enden av restauranten. Det kommer tyrkisk musikk fra høyttalerne som innimellom blir avbrutt av en spotifyreklame. Litt stusselig, men samtidig er stedet svært sjarmerende.

Det er en varm og behagelig atmosfære i lokalet og det kjennes fint å sitte inne når det braker løs med regn og torden utenfor. Servitøren er svært hyggelig og passer hele tiden på at vi har det vi trenger, kanskje fordi vi er de eneste i lokalet klokken fem på en mandag.

Hør anmeldelsen:

Det kommer tyrkisk musikk fra høyttalerne som innimellom blir avbrutt av en spotifyreklame. Litt stusselig, men samtidig er stedet svært sjarmerende.

 Hummusen falt i smak da den var både myk og smakfull. .
Hummusen ble godt mottatt. (Foto: Hanne Mørch)

Studentvennlig

Mevlana har en bred meny med mange forskjellige retter, hovedsakelig tyrkiske, men også noen standardretter som vil falle i smak hos de fleste nordmenn. Restauranten har svært rimelige priser som strekker seg fra cirka 60 til 250 kroner, noe enhver student kan ta seg råd til.

Før vi gikk i gang med hovedrettene delte vi først en hummus til forrett. Porsjonen var stor og det var mer enn nok til oss begge. Hummusen falt i smak da den var både myk og smakfull.

 

Kyllingshish

Jeg valgte å gå for en kyllingshish til hovedrett, en rett som beskrives som «marinerte kyllingbiter på spyd m/ost og sesamfrø.» Du får servert to kyllingspyd på en tallerken med veldig mye forskjellig tilbehør. Her får du både ris, salat, en rødkålsalat, revet gulrot, tzatziki og en salsa-lignende dipp, og du kan med andre ord forvente å  rulle ut av restauranten. Tallerkenen som blir plassert foran deg ser veldig flott ut samtidig som det er mye mat for pengene, noe som er veldig viktig for oss studenter.

Dessverre var ikke denne retten så særlig mye å skryte av. Kyllingbitene manglet både ost og fuktighet og var dessuten litt smakløse,og det endte som en skuffelse. Det som på en annen side var en god overraskelse var risen og tzatzikien som var utrolig god på smak. Tzatzikien er en av de bedre jeg har smakt da den var tykkere i konsistensen, noe jeg ofte savner på andre restauranter.

En pen rett, men ikke nødvendigvis like god.
En pen rett, men ikke nødvendigvis like god. (Foto: Hanne Mørch)

Lammeshish

Truls valgte nærmest den samme retten, men gikk for lam som protein. «Lammekjøtt på spyd m/grillede grønnsaker» Dette gjorde han godt i da lammet hadde alt det vi savnet i kyllingretten. Kjøttet var svært saftig og mørt, det var godt krydret og fullt av smak, restauranten kan virkelig det å lage en god lammerett. Truls hadde samme tilbehør som i kyllingretten, noe som dreper den litt. Rødkålsalaten er så syrlig at den nesten ødelegger for de andre komponentene på tallerken. Den salsalignende dippen som er plassert midt på tallerken gir heller ikke særlig mening da den ikke er spesielt god eller gjør noe for fremstillingen av den allerede fulle tallerkenen.

Hvis det er noe tyrkerne kan, så er det lam. Dette var utrolig godt.
Hvis det er noe tyrkerne kan, så er det lam. Dette var utrolig godt. (Foto: Hanne Mørch)

Selv om vi gikk ut med noe blandede meninger om rettene vi hadde spist så er dette absolutt et sted som vil falle i smak hos fattige studenter. Restauranten gir deg utrolig mye mat for pengene, samtidig som du får gratis forrett og kaffe etter maten. Vi anbefaler deg å velge noe tyrkerne kan som grillet lam, da vil du ikke bli skuffet.

Siste podcaster

   

   

   

   

   

  Anbefalte artikler