Ukens anbefaling: Restesalat

This content has been archived. It may no longer be relevant

Påsken er tid for tradisjon, familie og ikke minst mat, mye mat. For mange innebærer dette mye søt og fet mat, og jeg tror ikke jeg er alene om å føle at jeg har kost meg litt for mye denne påsken. Ikke bare tar jeg med meg en litt uggen følelse hjem til Bergen, men også mye rester etter de store påskemiddagene. Ikke la restene ligge glemt i en hybelfryser. Med disse kan du enkelt lage friske og gode retter av påskens festligheter. Her er et forslag til en enkel og frisk salat med honningglasert kjøtt.

Dette trenger du:

 • 250g ris
 • 1/2 bunt asparges
 • 100g aspargesbønner
 • 12 cherrytomater
 • 70g babyleaf salatblanding
 • 1 ss sitronsaft
 • salt og pepper
 • olivenolje
 • timian
 • 2 ss flytende honning
 • 3 ss balsamicoeddik
 • rester av lam, kylling eller svin

Målingene på hver ingrediens kan variere da dette er en restesalat. Se an hvor mye du har av kjøtt, ris og grønnsaker og bruk det du har!

Slik gjør du:
Vi starter med det som tar lengst tid, nemlig risen og selve salatblandingen.

 • Skyll risen i kaldt vann før du koker den etter anvisning på pakken. Dette gjør man for å skylle vekk stivelse som gir skumming i vannet når du koker ris. La risen avkjøles etter koking.
 • Skjær vekk den nederste delen av aspargesstilkene og del dem i to på langs. Skjær også vekk tuppene på aspargesbønnene. Kok opp vann i en kjele og ha i 1 ts salt. Kok aspargesene i ca. 2 minutter og ha aspargesbønnene i det kokende vannet i 30 sekunder.
 • Hell aspargesene og bønnene over i et dørslag og hell over kaldt vann slik at kokeprosessen stanses. Ha litt salt, pepper og sitronsaft over. Skjær tomatene i to, og bland dem sammen med salaten, aspargesblandingen og den avkjølte risen.

Når du skal steke varmebehandlet kjøtt i panne, er det lurt å følge med på at det ikke svir seg eller blir tørt.

 • Skjær kjøttet i passelige biter.
 • Ha olivenolje i en panne sammen med tørket timian på medium varme. Legg restene av kjøttet i den varme pannen og krydre med litt salt og pepper. Pass på at kjøttet ikke svir seg, vend og snu på kjøttet underveis.
 • Bland sammen honningen og balsamicoeddiken i en skål, og ha det over kjøttet på slutten av steketiden (når kjøttbitene er varmet opp til kjernen). Vend rundt på kjøttet og pass på at alle bitene er dekket av marinaden.
 • Ha kjøttbitene i salaten, og hell marinaden som ligger igjen i pannen over hele salaten.

Da er salaten ferdig og du kan nyte et litt lettere måltid. Dette er selvfølgelig bare et forslag til en salat laget av rester. Vi håper alle Ettersmak-lyttere blir inspirert til å lage sine egne retter av det de måtte finne i kjøleskapet.

Hør hele sendingen på podcast her:

Siste podcaster

  Anbefalte artikler