Anmeldelse: Royal Gourmetburger & Gin

This content has been archived. It may no longer be relevant

Denne gangen hadde vi virkelig lyst på burger, god burger. Med en gjeng på fire sultne gutter falt valget naturlig på den relativt nye og kanskje burgerkongen i byen, nemlig Royal Gourmetburger & Gin. Restauranten befinner seg i et slags skjæringspunkt mellom en amerikansk «diner» og en minimalistisk bar. Stedet ligger sentralt til i Bergen sentrum, vis-a-vis Bergen kino. Beliggenheten er kanskje litt gjemt bort, men Royale er samtidig det perfekte alternativet for et enkelt sted å spise enten før eller etter et kinobesøk.

Restaurant med særpreg

Royal bugner ikke akkurat over med sitteplasser, men planløsningen gjør likevel at mange gjester får plass å sitte. Dette løses blant annet med bar-bord langs vinduene, selv om dette ikke er de mest lukrative sitteplassene. Innredningen på restauranten er pen og enkel, gir en mørk og romslig stemning, samt henger det Pushwagner-malerier på veggene som gir restauranten et særpreg. Den enkle, barpregede stilen med bestilling i baren fungerer også godt. At The Rolling Stones og Queens of the Stonage går behagelig over anlegget er heller ingen demper på stemningen.

Noen praktiske endringer kunne likevel vært nyttig. Bestikk, ketsjup, salt og pepper kunne med fordel stått på bordene. At man som gjest må bære alt dette gjennom halve restauranten er unødvendig. Dette kunne enkelt vært plassert ut på bordene i egnende beholdere.

Fire ulike smaksopplevelser

Vi gikk alle for burgere med oksekjøtt, men menyen inneholder også en lammeburger, en ørret-burger med japansk inspirasjon og to vegetariske alternativer. Her er det mulig å finne en burger som passer akkurat til din gane, og menyen er akkurat passe stor nok. Alle burgerne er laget av norsk grovkvernet kjøtt og burgerbrødene blir leverte ferske hver dag fra Godt Brød. Det merkes at dette kan være med resten av ingrediensene på burgeren også, alt smaker ferskt og av høy kvalitet. Gourmet-burgeren og «Moody Pig» lever begge opp til sitt navn med henholdsvis østerssopp og blåmuggost. Førstnevnte kan være en burger med for mye av det gode, det er rett og slett for mange smaker på en gang. Hawai-burgeren var ikke så utpreget gourmet-aktig, men den friske ananasen gjorde et stort løft på selve burgeren. Burgeren kunne derimot hatt en enda tydeligere grillsmak.

Selv om det alltid er noe å pirke på, var alle svært fornøyde med sine burgere. Brødet, kjøttet og de spesielle ingrediensene for hver unike burger gjorde at alle satt med et smil rundt munnen. Disse burgerene bugner av smak, og gjerne flere spennende smaker på en gang. Man får et inntrykk av at det er lagt ned mye arbeid i hver enkelt burger, og det merkes spesielt på smaken.

Prisnivået på burgerene befinner seg på omtrent 150 kroner. Dette er relativt små, men mettende burgere. Om du skal ha noe av tilbehøret ligger relativt beskjedene porsjoner med pommes frites og løkringer på henholdsvis 49 kroner og 59 kroner. Alle dressinger koster 25 kr. Tilbehøret og dressingene er også av en svært høy kvalitet, både chipotle- og trøffeldressingen falt godt i smak hos gjengen. Pommes fritesene var også knasende sprø og smakfulle, og løkringene var vi alle enige i om at måtte være bergens beste! Akkurat passe fritert, med myk og deilig løk på innsiden, samt passe krydret.

Bergens beste burger?

Det er ingen tvil om at Royal har innbydende burgere. (Foto: Sindre Blicher Larsen)
Det er ingen tvil om at Royal har innbydende burgere. (Foto: Sindre Blicher Larsen)

Royal Gourmetburger & Gin har også et spennende utvalg av øl som ikke behøver å ruinere deg. Her finner du alt fra flaskeøl, sour ale, IPA, eller mørke øl, selv om sistnevnte kan bli litt tungt til en mettendes burger. Som tidligere nevnt så har Royal også Norges størte utvalg av gin, og dette gjenspeiles i drikkekartet når man faktisk ser hvor mange ulike typer de har. Konseptet burger og gin ser ut til å fungere, for når vi var der bemerket vi at fire andre gjester benyttet seg av dette tilbudet. Denne gangen la vi fokuset vårt på burgerne og ølet, men når vi kommer tilbake skal vi jaggu kaste oss over dette gin-kartet også!

Vi ville nok ikke argumentert i mot denne påstanden, selv om det finnes mange andre bra “normale” burgerrestauranter i byen. For det er nettopp det, Royal skiller seg ut fra resten, med sine egne gourmetburgere og stil.

Hør hele anmeldelsen av restauranten:

Burger, chips, løkringer og gourmetdressinger, bedre blir det ikke. (Foto: Sindre Blicher Larsen)
Burger, chips, løkringer og gourmetdressinger, bedre blir det ikke. (Foto: Sindre Blicher Larsen)

Nisje-sted

Kanskje det mest positive med Royal Gourmetburger & Gin er at de er ærlige i det de gjør. De legger all sin makt og tid på kvaliteten ved produktet sitt, og det skinner gjennom. Burgerne er av topp kvalitet, og man får et inntrykk av at de ikke bryr seg noe særlig om hva andre burgersjapper i byen gjør, de gjør sin egen greie på et litt nisjete vis. Og det kan vi like, for dette gir et slags særpreg og en følelse av intimitet når man går dit, den ene burgeren er ikke lik den forrige.

Alt i alt, Royal Gourmetburger & Gin lever til de grader opp til navnet, og hvis du ikke har vært der ennå, er det jaggu på tide. 

Siste podcaster

   

   

   

   

   

  Anbefalte artikler