Ukens anbefaling: Biff med paprikasaus og capellini

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det finnes uendelig mange enkle pastaretter som krever særdeles lite gourmetkunnskaper. Likevel er det mange av oss, meg selv inkludert, som stort sett ender med å lage den samme carbonaraen eller bolognesen hver gang italieneren i meg våkner.

Om du en gang skulle være interessert i å bytte ut tomatene, er paprika et alternativ som byr på få utfordringer og mange gleder. Denne retten er utrolig enkel å lage, og kan enkelt tilpasses både tidsnød og økonomi.

Jeg har her brukt storfekjøtt, men det kan enkelt byttes ut med både kylling, kalv eller svin. For den saks skyld kan den like gjerne nytes vegetar. Vanlig spagetti kan selvfølgelig gjøre samme nytten som capellini, selv om denne tynne varianten virkelig er verdt et forsøk.

Dette trenger du:

 • Biff
 • 100 g capellini per person
 • Olivenolje
 • Ruccola
 • Salt og pepper
 • Smør


Saus:

 • 1 paprika
 • ½ rødløk
 • 1 liten chili
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 neve frisk basilikum
 • Olivenolje
 • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

 • Del opp paprika og rødløk i små biter, og finhakk hvitløk og chilli. Stek alt i noen minutter med litt salt og pepper i nøytral olje. Stek på høy varme så paprikaen blir myk og får litt grillskorpe.
 • Kok godt opp saltet pastavann, for å så koke pasta etter anvisning.
 • Ha de stekte ingrediensene til sausen i en bolle sammen med basilikum og olivenolje, og kjør med stavmikser. Smak til med salt og pepper, og sett eventuelt en kjele på svak varme mens du steker biffen.
 • Stek biffen på hver side i 1-2 minutter på sterk varme, i nøytral olje med salt og pepper. Deretter skrur du ned varmen og tilsetter smøret, og lar biffen steke ferdig mens du klargjør resten.
 • Hell litt god olivenolje over den ferdigkokte pastaen og porsjonér på tallerkenen. Deretter legger du noe av sausen på pastaen, før biffen legges på en seng av ruccolablader. Avslutt med litt saus på toppen.

God middag!

 

Siste podcaster

  Anbefalte artikler