Anmeldelse: Bergen kaffebrenneri

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bergen kaffebrenneri


 


Thormøhlensgate 45,


5006 Bergen.


 


Åpningstider:


 


Man-fre: 08-19.


 


Lør, søn: 12-19.


 


I de gamle lokalene til et skipsverft ligger Bergen kaffebrenneri. Plasseringen midt mellom kunstgressbanen på Møhlenpris og Puddefjorden er litt bortgjemt, og blandingen av industritomt og moderne uteområde kunne vært mer innbydende. Dette er med andre ord ikke en kafé man tilfeldigvis faller inn på.

Innenfor døren møtte derimot Bea og jeg en hyggelig og åpen kafé. Det er også en stor uteservering på baksiden som er innbydende på en litt varmere dag. Innredningen har den røffe stilen man kan forvente av et sted som har flyttet inn i et gammelt industrilokale og et operativt kaffebrenneri.

Bergen kaffebrenneri utenfor
Utenfra ser ikke Bergen kaffebrenneri ut som en klassisk kafé. (Foto: Bea Brøndrup)

For som navnet tilsier er Bergen kaffebrenneri ikke bare en kafé. Kaffebrenningen foregår rett ved siden av lunsjgjestene som kan se rett inn i hjørnet der maskinene er i full gang. Du betaler med litt bråk for en avslappet og autentisk stemning.

Imponerer på spesialfeltet

Bergen kaffebrenneri kaffebrenning
Kaffebrenning skjer i rett ved bordene i kafeen. (Foto: Bea Brøndrup)

Det er naturlig nok kaffe som står sentralt på menyen. Bergen kaffebrenneri tilbyr et stort utvalg både av kaffesorter og ulike måter å tilberede kaffen. Du kan få både aeropress, presskanne, en hel rekke espressodrikker og vanlig traktekaffe i mange ulike prisklasser. I tillegg kan du kjøpe med en del forskjellige kaffer og lage disse hjemme.

Bea bestilte dagens kaffe til stor suksess. Dagen vi besøker kaféen var Kenya dagens variant. Kaffen imponerte stort med å være mye mer spennende enn andre traktekaffer. Bea, som sjelden klarer å sette fingeren på spesielle noter i kaffe, mente bestemt å smake et hint av solbær i denne. Til en standard pris på 30 kroner lever Bergen kaffebrenneri definitivt opp til forventningene.

Er du litt ekstra interessert i kaffe? Her kan du høre da Sindre Blicher Larsen var på besøk hos Ettersmak i februar og snakket om kaffetrender og kaffemiljøet i Bergen.

Bergen kaffebrenneri kaffekopp
Dagens kaffe og kaffetilbudet er i seg selv verdt besøket. (Foto: Bea Brøndrup)

Jeg bestilte ispresso, som jeg vil karakterisere som en artig opplevelse. Ispresso er enkelt og greit en espresso servert med isbiter i, omtrent som en drink. Den var god på smak og fungerer godt kaldt. Sammen med mat var den ikke helt riktig, noe jeg riktignok må ta på min kappe. Vi satt likevel igjen med følelsen av å få en kaffeopplevelse som definitivt overgår det vanlige.

Suksess med suppe

Det er ingen stor og avansert meny på Bergen kaffebrenneri. Den består av dagens suppe og tre forskjellige toaster med tilbehør i tillegg til et utvalg av bakervarer. De har dessverre sluttet å servere steinovnspizzaen som også hadde en dumpster-variant, en personlig favoritt hos undertegnede og mange andre i Bergen.

Bergen kaffebrenneri suppe og ispresso
Dagens suppe med linser og grønnsaker sammen med en ispresso. (Foto: Bea Brøndrup).

Dagens suppe med linser og tomat som hovedingredienser traff blink hos meg. Grønnsakene var passe kokt, hverken for harde eller kokt i stykker. Blandet med linser gir det suppen en deilig konsistens. Det beste av alt var at suppen var perfekt krydret. Kombinasjonen med blant annet koriander, salt og pepper fungerte oppkvikkende uten å bli for intens.

Brødet som følger med var deilig både i seg selv og til suppa. Det er selvbetjening på alt dette, noe som passer med den enkle, røffe stilen hos Bergen kaffebrenneri. Det er heller ingen ulempe at suppen får stå og godgjøre seg lenge. Prisen på 90 kroner er ikke veldig stivt om man tar romslige porsjoner i betraktning, men det er heller ikke spesielt billig.

Hør hele anmeldelsen her:

Bergen kaffebrenneri toast med pepperoni
Toast med pepperoni akkompagnert av salat toppet med feta-ost. (Foto: Bea Brøndrup)

Toasten med pepperoni var ikke en like stor suksess. Bea prøver først å bestille toasten med tomat og pesto, noe de ikke har ingrediensene til å lage. Med en så liten meny er det skuffende at man ikke har alle rettene tilgjengelig. Toasten med pepperoni var litt enkel. Osten har ikke noen spennende smak, og minner litt om vanlig gulost. Det manglet også en kontrast til den fete osten, for eksempel en tomatsaus av et eller annet slag.

Det er likevel en del positive punkter. Toasten lages ferskt etter at vi har bestilt, og brødet holder høy kvalitet. Salaten som fulgte med, og som var toppet med fetaost, fungerer godt som tilbehør. Til 70 kroner får du mye mat for pengene, selv om innholdet i toasten skuffer noe.

Byens beste kaffe?

Bergen kaffebrenneri er obligatorisk for alle kaffeinteresserte. Om dette ikke er byens beste kaffested må det utvilsomt være høyt oppe på lista. Utvalg og kvalitet kombinert med et akseptabelt prisnivå gjør stedet til en sterk konkurrent om den æren.

Som spisested er kaféen et helt greit sted å gå for en enkel lunsj i røffe omgivelser, selv om det ikke er meny og mat som gjør Bergen kaffebrenneri spesielt. Suppen er anbefalt om man går dit for en matbit, men det er kaffen som virkelig gjør stedet verdt et besøk.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler