Ukens anbefaling: Hjemmelaget italiensk pizza

This content has been archived. It may no longer be relevant

Denne ukens anbefaling fra Ettersmak er en oppskrift på det som for tiden er min favorittpizza. Den er enkel å lage, og med et par triks kan du gjøre den ekstra spennende.

Deig:

25 gram gjær
en klype salt
6 dl hvetemel
2 ss olivenolje
2,5 dl lunkent vann
Soltørkede tomater

  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Ha alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
    Tips: For en ekstra luftig deig kan du ha alle de tørre ingrediensene gjennom en sil gjerne 2 ganger. Dersom du velger å bruke pizzabunn i form av poseblanding kan du gjøre det sammen med denne.
  • Kjevl ut deigen slik at den passer på et stekebrett.
  • Skjær de soltørkede tomatene i biter og pakk dem inn i deigen når du ruller inn skorpene på pizzaen.

Saus:

Bland alt godt sammen for å lage pizzasaus med pesto.
Bland alt godt sammen for å lage pizzasaus med pesto. (Foto: Hanne Odland Mørch)

2 ss crème fraîche
3 ss pesto
10 blader finhakket og fersk basilikum
1 ss olivenolje
Smak til med salt og pepper

  • Bland alle ingrediensene godt sammen.
  • Smak for å kjenne etter om det er nødvendig med mer av en ingrediens, dersom smaken av peso er for sterk kan du tilsette mer crème fraîche og omvendt.
  • Når du er fornøyd med blandingen smører du et godt lag over pizzabunnen.

Topping:

Legg toppingen under osten for å unngå at noe svir seg.
Legg toppingen under osten for å unngå at noe svir seg. (Foto: Hanne Odland Mørch)

1/2 liten rødløk
10 cherrytomater
1 dl pinjekjerner
ca. 10 skiver spekeskinke
Ruccola
Fersk mozarella
Raspet Jarlsberg
Raspet parmesan
(Du kan eventuelt bruke Tine revet ost med 4 oster og tilsette parmesan).

  • Legg først rødløk, cherrytomater, pinjekjerner og spekeskinke før du topper med ostene.
  • Stek pizzaen midt i ovnen frem til osten er blitt gyllen og skorpene harde.
  • Dryss gjerne litt ruccola på toppen før servering.

Lykke til!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler