Ukens anbefaling: “fersk te”

This content has been archived. It may no longer be relevant

Er du forkjølet, er dette garantert anbefalingen for deg. Denne uken anbefaler vi i Ettersmak nemlig noe som både er både varmt, friskt, godt og smart for å bruke opp et par matvarer som ofte kan være vanskelige å bruke opp: “fersk te”.

Vi kaller det “fersk te” fordi det ikke består av tørkede teblader og lignende som vanlig te, men av ferske ingredienser. Man kan sikkert lage fersk te med mange andre ingredienser også, men her er to kjappe tips.

Det tar omtrent like lang tid som å lage en vanlig kopp te, og det smaker fantastisk:

Hjemmelaget ingefær-te med honning

Du trenger:

  • Ca. 3 cm ingefær kuttet opp i små terninger
  • En teskje honning
  • En liten skvett sitronsaft

Gjør slik:

Ha alle ingrediensene sammen oppi en kopp, fyll koppen med varmt vann, rør litt, og la det trekke i 5-10 minutter.

Så har du en god kopp te!

Kutt opp fersk ingefær i terninger. (Foto: Anine Johnsen)
Kutt opp fersk ingefær i terninger. (Foto: Anine Johnsen)

Og et lite tips til: 

Har du en potte mynte stående som du ikke vet helt hvordan du skal greie å spise opp, er et annet godt tips å legge rundt 30 mynteblader i en kopp med varmt vann i 5-10 minutter.

Vips så har du frisk mynte-te!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler