Sommeren i bøker, film og tv

This content has been archived. It may no longer be relevant

Da var sommeren over for denne gang, og det er på tide å reflektere over hva vi egentlig har brukt den til. I mitt tilfelle har det gått veldig mye i bøker og tv.

Bøker

En god bok er en nødvendighet på sydentur. Når man skal bruke flere timer på alt mulig fra flyplass til stranden så er ofte boken redningen. Heldigvis stumpet jeg over en veldig artig fantasybokserie av David Eddings kalt The Belgariad.

David Eddings har skrevet flere serier, der The Belgariad er den første, sammen med sin kone. Han skrev også flere romaner som aldri ble publisert, men da han en dag kom over Ringenes Herre i en bokforretning fant han ut at fantasy var hans kall. Så da har vi med andre ord enda en grunn til å takke Tolkien.

The Malloreon er hans andre serie, og den er oppfølgeren til The Belgariad.

Nå vet jeg ikke helt hvor mye jeg faktisk skal skrive om bøkene, for jeg har ikke lyst å røpe noe. Det jeg kan si er at det er episk fantasy med en liten vri. I begynnelsen kan det hele virke som det er skrevet til ungdom, og jeg vil anbefale denne på det sterkeste til ungdom, men etterhvert som hovedkarakteren i historien vokser treffer den mer og mer et voksent hjerte.

Det er fem bøker i serien, men de er rimelig lettleste og ekstremt vanskelig å legge fra seg når man først har begynt. Der andre litt lengre bokserier har en lei tendens til å ha én eller to bøker som ikke er underholdene i det hele tatt, men man bare må gjennom dem for å holde sammen historien, så er The Belgariad-serien spennende fra begynnelse til slutt.

Etter at jeg var ferdig med The Belgariad tok en av lytterene våre kontakt på Facebook og spurte om vi ikke kunne ha en Percy Jackson and the Olympians-sending. Og selvsagt kan vi det!

Dermed har jeg rett og slett begynt å lese denne bokserien, og kan meddele dere det at den er helt super. Forfatter Rick Riordan har skrevet fem Percy Jackson-bøker, og vi skal diskutere i hvert fall én av disse i vår neste Bokklubben-sending. Da vil det også komme en egen nettsak om bøkene og forfatteren, så jeg skal ikke avsløre for mye i denne saken her.

Film

Men jeg har jo ikke vært i syden hele sommeren, og vi har jo hatt århundrets dårligste sommer, så det ble en del tv- og filmtitting når regnet tvang meg inn.

Av filmene jeg har sett er det ikke mye som har utpekt seg som nevneverdig, men én gjorde det, og det var selvsagt Jurassic World. De klarte det. Over lengre tid hadde jeg tenkt at de aldri ville klare å lage enda en dinosaurfilm som jeg faktisk liker, men det klarte de. I begynnelsen av filmen, når man møter de to sutrete ungene som nesten klarer å ødelegge hele greien, så tenker man selvsagt litt pessimistiske og mørke tanker om filmen. Men så kommer musikken. For en voksen nerd som så Jurrasic Park på kino for 12 år siden, og nå hører den musikken og ser de bildene, er det vanskelig å ikke få frysninger, og kanskje til og med en liten tåre i øyekroken.

Bare se på traileren: 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=I6K4rTDDRzo&w=640&h=360]

På tv

Det skjedde ikke så veldig mye på tv, eller streaming, denne sommeren heller. Men én ting skjedde, og det var Sense8. Der fant Nettflix enda et gullkorn. Hvis du trenger en god grunn for å skaffe deg Nettflix, selv om det bare er den ene måneden man får prøve gratis, så er Sense8 denne ene grunnen.

Dette er en science fiction-serie hvor forskjellige personer med forskjellige evner fra forskjellige deler av verden på en eller annen måte har kontakt med hverandre. Nå virker jeg kanskje kryprisk, men jeg har virkelig ikke lyst å spoile noe som helst av denne serien. Det eneste jeg vil avsløre er at første episode kan virke rar og vanskelig å komme seg gjennom, men jeg kan love deg at det er verdt det.

Sjekk ut traileren her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=E9c_KSZ6zMk&w=640&h=360]

 

Det var den sommeren. Nå venter høsten og et nytt semester. Men viktigst av alt det nærmer seg Star Wars. Eller jul, som noen kaller det.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler