Reisebrev: The Harry Potter Studio Tour

This content has been archived. It may no longer be relevant

For en Harry Potter-blodfan som skal til London, så er det én ting som må gjøres: besøke Harry Potter Studio Tour! Billetter må kjøpes på forhånd, så det er det smart å gjøre før man reiser. Jeg og min medsammensvorende (mamma) valgte å kjøpe bussbillett til og fra med Golden Studio Tours, da disse var knyttet opp mot din tid i studioet, og da var du garantert sitteplass til og fra (så lenge du ikke mistet bussen hjem, da).

Det første som møter deg når du kommer til busstoppet, som forøvrig er vis à vis London Victoria Station, er en to etasjers buss som skriker Harry Potter. Det er rett og slett ikke mulig å ta feil. Etter en del venting, vi var der en halvtime før bussen skulle gå og endte opp midt i køen, så var vi avgårde. Bussturen i seg selv tok cirka en og en halv time, men reisetiden kommer nok an på London-trafikken. Vi var på plass med studioet gode førti minutter før det var vår tur, noe som gav oss tid til å se oss om utenfor, ta bilder, og få oss noe mat.

Obligatorisk 'se hvor vi her' bilde. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Obligatorisk “se hvor vi er”-bilde. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)

Vi valgte også å kjøpe pakken som inneholder mp3-spiller med lyd- og videoguide. Første gang man er der vil jeg anbefale å gjøre det, da man får mer ut av turen på den måten. Det er nemlig ingen guider som tar deg rundt etter man forlater the Great Hall. Tom Felton, som spiller Draco Malfoy i serien, er stemmen i mp3-spilleren forøvrig, noe som var ganske morsomt!

Jeg vil ikke fortelle om alt man ser i detalj, for det er liksom å ødelegge opplevelsen litt, men her er fem av mine høydepunkt fra “The Harry Potter Studio Tour”.

The Great Hall

Det er det første rommet man kommer inn i som er en del av turen, og det er helt fantastisk! Dette er der de faktisk spilte inn scenene fra flere av filmene, og tar man seg tid til å se seg litt rundt er det noe helt vanvittig med detaljer hvor enn man ser. Dette er det eneste rommet med guide, og siden nye grupper kommer inn etter deg, så kan man ikke bli her for lenge.

Man starter turen i the Great Hall. (Foto: Cicilie Husebø NIlsen)
Man starter turen i the Great Hall. (Foto: Cicilie Husebø NIlsen)

Butterbeer

Deler av omvisningen finner sted utendørs, og her kan man sitte på Hagrids motorsykkel eller ta bilde foran Pivet Drive, og best av alt, kjøpe Butterbeer! Det er umulig å beskrive hva det smaker, det må bare prøves!

Butterbeer er noe som bare må oppleves! (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Butterbeer er noe som bare må oppleves! (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Denne uglen tok livet med ro. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Denne uglen tok livet med ro. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)

Uglene i Diagon Alley

En av grunnene til at man lett kan dra flere ganger på studio tur er at de har forskjellige midlertidige utstillinger.

Når vi var der hadde de levende ugler i Diagon Alley. Utenfor Privet Drive fant man også Hedwig sittende rolig på en pinne. De fleste av dem tok livet med ro, og sov gjenom alle som ohhh-et og aaah-et når de så dem.

Monsterfabrikken

All right, så er det ikke akkurat en monsterfabrikk da, men det er ikke langt unna. Rett etter man har vandret litt utendørs og fått seg Butterbeer, så kommer man inn i et helt fantastisk rom.

Her viser de hvordan de lagde flere av vesenene, og hadde både film og livedemonstrasjon da vi var der. I dette rommet er det så mye å se at det er helt umulig å få med seg alt første gangen, med mindre man har veldig god tid da!

Her finner du alt fra dragehoder til en Thestral med føll. Det kan være mye folk her, som gjør det vanskelig å få med seg alt til tider, da rommet ikke er enormt.

Masker til alle formål (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Masker til alle formål. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Skumle havfolk, og Dobby's hode i bakgrunnen. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Skumle havfolk, og Dobbys hode i bakgrunnen. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)

Butikken

Ja, det er litt rart å si at butikken, som man for øvrig må gjennom for å forlate turen, er en av favorittene mine. Men det er den altså. Her kan du kjøpe hva du enn måtte ønske, fra småplukk som blyanter til kostymer og tryllestaver. Pass på å ha god til før bussen hjem skal gå, for her kan man vandre rundt i evigheter uten å få med seg alt. Man føler seg som en unge i en massiv godtebutikk, hvor man finner alle smaker tenkelig, pluss noen flere!

Hedwig koser seg ute foran Pivet Drive. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Hedwig koser seg ute foran Pivet Drive. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Kontoret til Dumbledore. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Kontoret til Dumbledore. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)

Det er verdt å nevne at dette er et populært sted for skoleklasser, og da vi var der på en fredag med starttid klokken 13 var vi omringet av 10-15-åringer. Du vil nok aldri være helt alene her, men man merker ikke så mye til folkemengdene. Når man bestiller billett kommer det med start-tid, og det er maks antall billetter per start-tid. Du kan booke på hjemmesiden til Warner Bros Studio Tour London, og her finner du også informasjon om de forskjellige måtene man kan komme seg til studioet på.

Egen starttid gjør at man ikke står og går som sild i tønne, og man kan få med seg alt uten å bare se hoder. Det vil være kø noen steder, som for eksempel utenfor Butterbeer-boden, men her er de ansatte effektiviteten selv, og det tar ikke lang tid å få herligheten i hendene!

Turen er i sin helhet en opplevelse man aldri glemmer, og personlig har jeg store planer om en tur tilbake hit, for å kunne bruke mer tid enkelte steder. For tiden går fort, så altfor altfor fort. Jeg har mye mer jeg kunne snakket om her, så mange favoritter, men som jeg nevnte så vil jeg ikke ødelegge opplevelsen for dere som ikke enda har fått besøkt studioet.

I tillegg åpnes det i disse dager en egen Dark Arts-utstilling, som jeg bare må få med meg! For å ikke glemme at jeg har lyst til å ri på sopelime foran greenscreen og få bilde og video av det. Hvorfor? Fordi jeg kan!

Potions-klasserommet til Severus Snape. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)
Potions-klasserommet til Severus Snape. (Foto: Cicilie Husebø Nilsen)

Harry Potter Studio Tour er perfekt for fans i alle aldre. Er man blodfan er den nesten et must, men selv de som ikke har stått i kø ved midnatt for å kjøpe bøkene, finner glede i denne fantastiske turen. Her tas du med inn bak kulissene til en av verdens mest kjente bok- og filmserier! Og det er helt fantastisk!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler