Fem tips for å beskytte seg mot monstre

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dette er scenarioet: du befinner deg plutselig alene i en mørk bakgate, solen har gått ned, og bak skyene dukker fullmånen opp. Ut av skyggene kommer noe mørkt og skummelt smygende. Du vet ikke hva det er, du vet bare at det mest sannsynlig vil spise deg. Hva gjør du?

1. Skaff deg en flammekaster
Det er vel kjent for folk flest at å stikke en trepinne (helst en spiss en) i hjertet til en vampyr er den mest effektive måten å drepe dem på. Men aner du hvor vanskelig dette faktisk er? Sannsynligheten for at du rekker og makter å stikke denne pinnen, som faktisk burde vært ganske solid, i vampyren før han dreper deg er ganske liten. Mikroskopisk faktisk.

Videre så er det usedvanlig vanskelig å treffe hjertet på første forsøk, så med mindre du er Buffy er ikke dette noe vi vil anbefale. Det beste tipset i dette tilfellet vil være en flammekaster. Disse er svært effektive, da vampyrer er svært brannfarlige. De fleste monstre vil faktisk flykte ved synet av en flammekaster, siden svært få kan overleve å bli stekt levende (Balrog er ikke inkludert). Det er jo forsåvidt nyttig i matlaging også, så det er jo en investering for livet!

2. Salt
I følge ryktene, og Supernatural, er salt veien å gå dersom du vil beskytte deg mot onde ånder. Beste måten er å lage en sirkel rundt der du oppholder deg, for da vil ingenting kunne trenge igjennom. Dette er en vanlig husholdningsvare og hvis du er som undertegnete, samler det seg etter hvert mye rart i lomma, så det er ikke så uvanlig å finne salt der. Problemet er bare at dette kun fungerer mot ånder og enkelte demoner, så å lete febrilsk i lommene når du holder på å bli spist er kanskje ikke så særlig effektivt.

3. Ingen skam å løpe for livet
Noen ganger er det enkle ofte det beste; løp for harde livet. Selv helter tar beina fatt i blant, for det er alltid bedre å overleve enn å prøve noe idiotisk og heroisk. I kjent Doctor Who-stil kan du løpe fra det meste. Også Katniss i fra The Hunger Games benyttet seg av denne metoden med stor suksess. For å være helt sikker på at det skal fungere, er det anbefalt å ta med en person som du kanskje ikke er så veldig glad i, for du trenger tross alt bare å løpe fortere enn vedkommende.

4. Et stykke kjøtt
Nei, det er ikke snakk om å ofre en arm eller deg selv, da det er litt i mot sin hensikt. Hvis du er alene i en bakgate midt på mørkeste natten kan det jo gjerne hende at du er på vei hjem fra byen og kanskje bærer du den nyinnkjøpte burgeren i hånden. Kast den på skikkelsen og løp for livet. De fleste monstre liker kjøtt, og kanskje noen liker sitt godt stekt. Hvem vet? Det er uvvist om kebab har samme effekten som burgeren, da monsteret neppe har drukket like mye som deg, men det skader jo ikke å prøve.

5. Er du en trollmann?
I såfall vet jeg ikke hvorfor du leser denne lista eller hvordan du i det hele tatt kom deg på internett, men du kan altså bruke magi for å bekjempe monstre. Det funket for Harry Potter, Gandalf og Harry Dresden.

Det kan funke for deg også.

Anbefalte artikler