Selvtilliten på vei tilbake til Brann Stadion

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det var lite som minnet om en nært forestående sommerferie da Brann tok imot Kristiansund Ballklubb i Bergen 6. juli. Flomlys, knapt nok tosifret antall grader celsius og en høyst ironisk distanse til nystemtens originaltittel, “Udsigter fra Ulriken”. Du kunne verken se til eller fra det høyeste av de syv byfjellene før kampen.

Venstredominans

– Jeg visste at vi kom til å vinne den kampen uansett om vi spilte mot ti eller elleve mann, sa Erdin Demir med et selvsikkert smil etter kampen.

Man kan skylde på etterpåklokskap, men sannheten er at publikum fikk se et Brann som umiddelbart tok kontrollen på hjemmebane. Det tok ikke mer en 20 sekunder før Kristoffer Larsen svingte ballen inn mot Marcus Pedersen, som ikke traff ballen på best mulig vis med hodet. For Larsen var dette bare starten på en lang rekke herjinger fra sin venstre kantposisjon. I løpet av de første tjue minuttene skjedde alt på Brann sin venstreside – Larsen og Demir tjuvstartet ferien med å spandere tur til Tusenfryd på Coly og Rødsand. Det var ikke mer enn rettferdig at askøyværingen satt 1–0 på en praktfull volley.

Brann fortsatte å skape sjanser. Tross småfarligheter fra Kristiansund – det meste som en konsekvens av laber risikovurdering og dårlig ballbehandling av spillere i Branns bakre ledd – hadde rødtrøyene et klart overtak. Overtaket ble ikke mindre da Stian Gregersen i det 39. minutt, for andre gang, ble tatt i å behandle Larsen hakket for røft. Gult pluss gult resulterte i rødt. Med elleve versus ti mann var det duket for champagnefotball på stadion, men sablingen så raskt ut til ende i skår. Tre minutter etter at dommeren sørget for tallmessig asymmetri utlignet Dan Peter Ulvestad til 1–1 etter kaos innenfor femmeteren. Lagene gikk til pause på samme resultat.

Sjansesløsende festfotball

I andre omgang kom Azar Karadas inn for en kneplaget Fredrik Haugen, noe som ikke virket å plage Brann nevneverdig. Kristoffer Barmen ble som en konsekvens flyttet lavere i banen, men det påvirket ikke hans offensive bidrag. Unggutten som har måtte tåle mye kritikk var kald som en kroneis da han, istedenfor å skyte selv, rullet ballen til en bedre plassert stril. Larsen to, Kristiansund én.

På resultatet 2–1 var kampen langt fra avgjort, og spesielt ikke da Brann nektet å omsette sjanser til mål. Barmen og Pedersen var flere ganger farlig frempå med avslutninger. Demir og Larsen fortsatte showet sitt, hvor førstnevnte ved én anledning skled ballen i mål – en scoring som ble (feilaktig) annulert fordi dommeren trodde svensken selv stoppet ballen med rumpen. Selv om de ikke evnet å sette flere baller bak Conny Månsson var det mye som stemte offensivt for Brann. På spørsmål om det var grunn til bekymring etter alt sjansesløseri svarte Lars Arne Nilsen kort og greit at han ville vært mer bekymret om de ikke hadde noen sjanser å brenne i det hele tatt.

Brann tar nå ferie – noe Lars Arne Nilsen nektet å kalle det – på fjerdeplass, kun tre poeng bak Sandnes/Ulf som ligger an til opprykk. Neste utfordring blir Follo, etter 22 alkoholfrie feriedager.