– En bedrift skal jo kunne gå rundt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bergensstudentene må ut med mest i seks av ni varegrupper skriver Studvest, som nylig har gjort en undersøkelse på studentkantinene i landet. Vi har spurt studentene selv om hva de synes om at Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) kommer dårligst ut.

Jeg ble møtt med et smil fra to studenter i SiB-kantinen som var i full gang med eksamensøving, og som gjerne svarte på et par spørsmål angående prisene i kantinen.

Settes i dårlig lys

Jeg synes det er synd at SiB blir satt i et så dårlig lys, sier Mia Therese Dahl, som studerer medievitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB).

Dahl mener hun får det hun trenger, og synes ikke at SiB-kantinen er så dyr med tanke på de gode tilbudene, blant annet med ulike buffeter.

Det er jo en kantine som faktisk har et veldig godt utvalg i forhold til hva jeg tror andre kantiner har.

Medstudent Kristin Aakvaag sier seg enig med Mia Therese Dahl i at det er synd at SiB-kantinen kommer så dårlig ut, og legger til at kantinen har et godt utvalg i henhold til hva hun tror andre kantiner i landet har.

Hvorfor ikke kjøpe et måltid en gang innimellom? sier Dahl, som selv bruker kantinen en gang i blant når hun gjør oppgaver.

Aakvaag tar som regel med mat hjemmefra, men det hender at hun bruker kantinen hvis hun sitter og jobber med noe. Likevel mener hun at det kan være dyrt hvis man for eksempel vil kjøpe seg en liten sjokolade for å få opp blodsukkeret, og det da fort blir lettere og billigere å ta turen på dagligvarebutikken.

Studvest skriver at dette er noe SiB-kantinen selv er klar over, da de har en bevisst overprising av usunne varer.

Kunne det vært billigere?

På spørsmål om hvorvidt de to synes at prisene i SiB-kantinene burde senkes, blir det veid både for og mot:

De må jo kunne vinne på det også, så jeg syns jo ikke helt at de skal sette ned prisene heller. For at bedriften skal kunne gå rundt så må de jo tjene på det, sier Dahl.

En bedrift skal jo kunne gå rundt.

Akvaag er også usikker:

Både og, for slik som Mia sa, en bedrift skal jo kunne gå rundt, så de må jo ha de prisene for å kunne opprettholde det tilbudet. Hvis man skal se det fra en students synspunkt så tror jeg prisene kunne vært litt lavere, avslutter hun.

Hele innslaget kan du høre her:

Anbefalte artikler