Naboen står i veien for historisk tittel

This content has been archived. It may no longer be relevant

Atlético Madrid – Real Madrid

Den spanske hovedstaden hadde i fjor to lag i mesterligafinalen, men i årets utgave møtes disse to i kvartfinalen. I det ypperste selskap skal lagene måle krefter nok en gang. I fjor dro Real hjem seieren i ekstraomganger etter utligning på overtid, så revansjelysten er nok stor hos Atlético, men de må finne seg i å være underdogs mot storebror i år som i fjor. Real Madrid jakter historie; å bli det første laget som vinner turneringen to år på rad, men da må naboen beseires. Det er derbydag i Champions League.

Atlético Madrid har ikke tapt en fotballkamp siden de spilte borte mot Bayer Leverkusen i åttendedelsfinalene i februar. Siden den gang har de vunnet tre kamper, men også spilt tre uavgjort, noe som tilsier at evnen til å avgjøre kamper ikke ligger der den var forrige sesong, og har også sørget for at de effektivt er akterutseilt i tittelkampen i Spania. Real Madrid har tre strake seire i La Liga, hvor de blant annet slo Granada 9-1. Det kom etter et Clasico-tap, som ikke var uforventet, men helt sikkert ikke noe bitrere av den grunn. Det som er foruroligende for Real er sist gang de spilte i mesterligaen. Da ble de buet ut på eget gress, etter å ha blitt slått 4-3 hjemme av Schalke, og keeperlegende Casillas hadde kanskje sin svakeste prestasjon i Real-drakten.

Head-2-Head

Dette er syvende gang denne sesongen naboene møtes, og statistikken forteller oss at Real ikke har maktet å slå lillebror på de seks forsøkene hittil. Sist seier kom i mesterligafinalen for et år siden, og da måtte ekstraomganger til. Hvis vi i tillegg legger til at forrige derby endte 4-0 til Atlético, så har de rødhvite et solid overtak innbyrdes i inneværende sesong.

Real Madrid har ingen skader. Bale er tilbake etter å ha stått over helgekampen grunnet skade, og ventes å starte. Det vil si at Real kan velge og vrake fra hele stallen sin, noe de ikke kunne i 4-0-tapet da de spilte med Nacho og Varane i midtforsvaret. Det betyr at vi kan se James Rodriguez debutere i mesterligasluttspill for Real.

Atlético stiller uten sin førstekeeper Miguel Moya, noe som vil si at 137 millioners-mannen Jan Oblak starter sin første sluttspillskamp i mesterligaen. Fernando Torres er ventet å starte på topp i fraværet av skadde Mario Mandzukic, og han vil nok huske sist gang han spilte mot Real, og scoret to ganger.

Krystallkulen

Storebror bør igjen være størst. Selv om Atlético har et godt tak på rivalene i år, er Real i bedre form, og har et helt skadefritt lag med gigantiske spillere. Det blir neppe overkjøring, og kan fort bli lenger enn 2*45, men overraskelsen blir svært stor dersom Real Madrid ikke går videre til en semifinale.

Forventede lagoppstillinger:

Atletico Madrid: (4-4-2) Oblak – Gamez, Godin, Miranda, Juanfran – Koke, Gabi, Tiago, Arda – Griezmann, Torres

Real Madrid: (4-3-3) Casillas – Marcelo, Pepe, Ramos, Carvajal – James, Kroos, Modric – Ronaldo, Benzema, Bale

Juventus – Monaco

Den andre av kvartfinalene huser den største overraskelsen i årets mesterliga. Monaco ble av mange dømt nord og ned i forkant av årets Champions League. Laget var grunnet økonomiske komplikasjoner nødt til å kvitte seg med sine colombianske stjerner, Radamel Falcao og James Rodriguez (til henholdsvis Manchester United og Real Madrid). På den andre siden av gressmatta står en gammel dame fra Torino. I motsetning til sine monegaskiske motstandere, er Juventus en av få klubber i Italia som har orden i sysakene. Tirsdag kveld tar Juventus i mot overraskelseslaget Monaco til dyst på Juventus Arena

Head-2-Head

Juventus har ledet Serie A siden september, og tar etter alle solemerker hjem nok en Scudetto. I hjemlig serie har ikke Juventus tapt en hjemmekamp siden AC Milan slo dem i august, og de har fortsatt til gode å tape hjemme i Champions League. Juventus har siden returen til Serie A i 2007/08-sesongen kun kvalifisert seg til Champions League fire ganger. Ved to anledninger har de røket ut i gruppespillet, mens de i 2009 og 2013 ble slått ut i henholdsvis åttendels- og kvartfinale av Chelsea og Bayern München. Sammenliknet med hva klubben var vant med før kampfiksingsskandalen i 2006, så ser Juventus ut til å ha utviklet et aldri så lite Europa-kompleks. På 90-tallet var den gamle dame fra Torino i tre mesterligafinaler på rad mellom 96 og 98. I år er Juventus i bedre form enn på lenge, og det ser endelig ut til at den gamle dame har funnet en balanse i laget mellom de gamle og unge, og mellom individualister og lagspillere. Mot Borussia Dortmund i åttendelsfinalen så gladiatorene fra Torino utilnærmelige ut, de vant 5-1 over to kamper mot den tyske storheten, og lekte seg videre til kvartfinale.

Monaco på sin side har ingen ting å tape i dette oppgjøret. De møter Juventus som den største kvartfinaleoutsideren i mesterligaen på mange år. Monaco har gjort seg kjent i fotball-Europa med stengt butikk og få scorede mål, ikke akkurat festfotball. I gruppespillet gikk Monaco videre med målforskjell på 4-1, en statistikk som sier mye om hvilken tilnærming monegaskerne har til fotball i mesterligaen. Med et mannskap strippet for de stjernene som skulle ta Monaco til nye høyder for snart to år tilbake, har de kommet seg videre fra gruppespillet på bekostning av fotballstorheter som Zenit og Benfica. I åttendelsfinalen overrasket Monaco en hel fotballverden med å ta seg videre mot Arsenal. I hjemlig serie har ikke Monaco tapt en kamp siden 8. februar mot Guingamp. Monaco har dermed seilt opp som ett av de store formlagene i Ligue 1 etter jul. Monaco ligger på tredjeplass bak storlagene Lyon og Paris Saint Germain, men er på ingen måte hektet av i gullkampen. Laget fra fyrstedømmet befinner seg bare fire poeng bak serielederne, PSG.

Krystallkulen

Ikke siden sesongen 2002/03 har Juventus hatt like gode sjanse til å ta seg til semifinale i Champions League. Dette oppgjøret blir David mot Goliat, yacht mot fabrikk og italiensk mot fransk. Juventus skal være sterkest i alle ledd på banen, men Monaco har fordel av å være outsider og fordelen av at de ikke har noe som helst å tape.

Forventede lagoppstillinger:

Juventus: (4-3-1-2) Buffon- Lichteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo, Marchisio, Perayra- Vidal- Morata, Tevez

Monaco: (4-3-3) Subasic- Fabinho, Abdennour, Wallace, Kurzawa – Moutinho, Toulalan, Kondogbia – Dirar, Berbatov, Ferreira-Carrasco

Hør Offside gå igjennom kampene i morgen, kl. 11:00 på SriB.

Anbefalte artikler