HotOrNot – Uke 2

This content has been archived. It may no longer be relevant

Nytt år, nye muligheter – og Offside presenterer sin nye spalte: HotOrNot. Mer fengende tittel skal du lete lenge etter. I denne spalten som vil komme fast hver mandag fremover i uviss tid, skal vi med ett skråblikk se på de beste og de mest horrible prestasjonene i fotballuken som har gått, og komme med “ukens godbit” til slutt. Vi åpner også opp for diskusjon om hva dere – lytterne – mener er de beste, kuleste, morsomste, verste, tristeste, bånn-i-bøtta fotballopplevelsene de siste syv dagene. Har du noen gøyale fotballvideoer du vil tipse om så post dem gjerne på https://www.facebook.com/offsidesrib.

Fotballuken som har vært

Da starter vi dere; og hurremeidu for en fotballuke det har vært. Vi har fått tre nye nordmenn i Premier League, og alle er i Wales. Solskjær tok over et skakkjørt Cardiff, og med på lasset kom det vi i Offside spår som Norges midtbaneduo i EM2016; Wolff Eikrem og Møller-Dæhli. Nå har Cardiff en eier som går på sterkere medisin enn pasientene på Sandviken, så vi kan ikke annet enn å ønske den norske delegasjonen lykke til! På Stadium Of Light satt Ryan Giggs inn sitt første selvmål i karrieren i Ligacuptapet mot Sunderland, Benfica har slått Porto i ligaen for første gang siden 2009, og storlag som Valencia og AC Milan fortsetter sin ferd mot anus horribilis.

Ukens Hot: Domenico Berardi

Det er nettopp fra AC Milans kamp mot Sassuolo vi henter ukens “hot”. Etter en fantastisk åpning av “rossoneris”, hvor Milan satt to mål etter 12 minutter, bestemte en 19år gammel italiener seg for å skrive sitt navn i stjernene. Domenico Berardi. Smak på navnet, for det kommer du til å høre flere ganger i årene som kommer. 34 minutter brukte Berardi, som for året er utlånt fra Juventus, på å putte fire bak en lettere forfjamset Abbiati i Milanmålet. Smått utrolig med tanke på at Sassuolo hadde tapt de siste fem kampene på rad, uten å ha scoret ett eneste mål.

Etter 78 minutter og en fantastisk prestasjon, tuslet Berardi av banen med krampe i begge beina, og en tittel som den første til å sette fire i noten bak AC Milan i Serie A – noensinne! Om Berardi noengang vil utrette ett lignende mirakel på en fotballbane vil tiden vise, men denne uken Domenico, kan vi bare gratulere og bøye oss i støvet.

Ukens Not: Jason Puncheon

Engelskmannen, og Crystal Palace spilleren, som skrev seg inn i historiebøkene i helgens kamp mot Tottenham ved å ta ett av Premier Leagues dårligste straffespark noensinne, var selvskreven som førstemann ut i denne spalten. Straffesparket som landet på månen kunne gitt Palace en sårt trengt ledelse, og en vei ut av nedrykksstriden. Mannen med Englands minst følsomme venstrefot sist lørdag, kan nå også muligens vente seg ett søksmål i postkassen de neste ukene. Hans gamle sjef i QPR, Neil Warnock, var ute og latterligjorde straffesparket som det verste i moderne tid. Puncheon svarte med en twittertirade som får Martin Schanke til å virke som en skolegutt. Om Puncheon noen gang vil få ta straffespark igjen er uvisst, men på lørdag kunne likegodt Stevie Wonder fått ansvaret for laget fra Sør-London.

Se det horrible straffesparket her:

Ukens godbit: West Hams supportere

Ukens supportere er uten tvil West Hams trofaste skare. Etter at de ble regelrett smadret av Manchester City, kommer det spontant fra bortetribunen: “Your´e nothing special, we lose every week”. Ett kroneksempel på den humoristiske og herlige engelske supporterkulturen, hvor sanger blir funnet opp på stedet. Legg også merke til City-supporterne som applauderer til West Hams tilreisende i beundrelse og respekt.

Anbefalte artikler