Review: Manchester er rød

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens opptur: Manchester United

Det har de siste årene vært et troneskifte i Manchester. Fra å være en by malt i røde farger og djevler som vant trofeer på bestilling, har lillebror med søkkrike eiere de siste årene satt sin himmelblå farge på industribyen. Fire seire på rad for Manchester City og tre ydmykende, med 1-6-tapet i 2011 som det verste, tap på hjemmebane etter hverandre har de blå tatt kvelertak på de røde.

12. april 2015 kan for alltid stå som dagen da Citys gullstall, med aldrende Toure, Kompany og Silva i spissen, sto for fall. Et Manchester United i form tok i mot et City-lag som de siste rundene har sett mette ut på suksess, og det fantes ikke et bedre tidspunkt for hjemmelaget å ta tilbake hegemoniet i egen by. Som sagt, så gjort: City tok ledelsen, men kampen igjennom kjørte United over City. Kamputfallet ble til slutt 4-2, et resultat som fort kunne vært styggere for City. Selv om det skal sies at Matas mer eller mindre punkterende 3-1-scoring skulle vært avblåst for offside.

Det viktigste er likevel ikke hvordan kampen forløp seg, men hva kampens forløp har å si. United har momentum og ser oppover på tabellen med en luke ned til City på fjerdeplass som nå titter seg over skulderen etter Southampton og Liverpool som jager bak. Etter fjorårssesongen havnet Manchester United utenfor europaspill, noe mange mente at ga de røde en mulighet til å bygge opp et nytt lag i ro og fred. Spørsmålet er derimot om kravstore City-eiere ser likt på det om de blå skulle havne utenfor Champions League-spill. Én ting er i hvert fall sikkert: Frem til neste møte er United tilbake på tronen i Manchester.

Hederlige nominasjoner

 • Rosenborg: Dundrer videre i Tippeligaen. 0-6 borte mot Haugesund viser at trønderne mener alvor.
 • Åsane: Leder førstedivisjon etter en sterk derbyseier borte på Ågotnes. Hvor kan eventyret Åsane ende?
 • Parma: Dødsdømt, konkurs og har kun vunnet tre seiere før møtet mot Juventus som er suveren serieleder. Vinner 1-0. Et fantastisk resultat for en klubb i krise.

Ukens nedtur: Tottenham

Hovedstadslaget har som alle år vært med i kampen om fjerdeplassen, men i slutten av vårsesongen har det nok en gang begynt å lukte mer fisk enn fugl av Spurs. Tre poeng på de siste fire kampene har gjort at Pochettinos menn har gått fra å være tre til ni poeng bak den dyrebare fjerdeplassen som Tottenham alltid ser forsvinne i april måned.

Det er ikke vanskelig å finne problemer i hvordan Tottenham-laget fremstår nå til dags. Kollaps er et ord som alt for ofte blir nevnt i forbindelse med lag som er ute av form, men i forhold til Tottenham kan det være passende. Ser vi bort i fra 4-3-seieren over Leicester, der de virkelig holdt på å rote bort flere ledelser, har Tottenham sluttet å score mål. Når laget sesongen gjennom har sluppet inn mye mål, er det bad news.

Mot Aston-Villa virket det som om flere av spillerne var både uinspirerte og ikke minst slitne. Bentaleb og Mason har begge startet alle de syv siste kampene på en midtbane der de to spesielt må gjøre store deler av grovarbeidet selv. Kane og Eriksen har knapt hvilt hele sesongen gjennom, og når man da vet at laget kom seg til en sekstedelsfinale i Europa-League i tillegg, kan man spørre seg om Pochettinos sterkt betrodde førsteellever har mer krutt igjen i beina. 0-1 hjemme på White Hart Lane mot Aston-Villa etter en av denne sesongens kjedeligste kamper er i hvert fall ikke et godt tegn på slutten av sesongen for Spurs.

Uhederlige nominasjoner

 • Luis Enrique: Tar av en strålende Neymar for å spare han inn mot PSG-kampene og tar inn Xavi. Ti minutter senere reduserer Sevilla, og Real Madrid er nå bare to poeng bak katalanerne på tabellen.
 • Sunderland: Kan holde seg oppe fordi det er flere lag som er nesten like dårlig som dem. Totalkollapsen etter pause hjemme mot Crystal Palace var pinlig.
 • Roma: Hovedstadslaget imponerer ingen om dagen. 1-1 borte mot Torino førte til at laget nå er forbigått av erkerival Lazio på tabellen.

 

Siste podcaster

 • Brooks-ball w/ Coach Harry Brooks

  As explained in the introduction to this episode, it's a bit of a different one; the entire conversation proceeds in English, as today's guest is from England, and a lot of the potential audience for this episode will mainly be English-speakers.

  Today's guest is Harry Brooks. Harry is a football coach who offers analysis and mentoring, and has appeared on popular podcasts such as The Ripple Effect and Tifo Football.

  We talk about the ups and downs of working in the industry, mental health, what separates those who make it from those who don't, what the modern game gets wrong and much more. Huge thanks to Harry for taking the time to speak to us. Enjoy!

  You can follow Harry on Twitter/X, @hbbrooks_coach, and us on Instagram, @offside_srib.

Anbefalte artikler