Glede i Manchester og sinne i Sunderland

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens opptur: Michael Carrick

De røde djevlene har siden Sir Alex sin pensjonisttilværelse haltet. Ett år med David Moyes gjorde at den gamle kjempen lå nede for telling. Inn kom en av de mest mytomspunnede managerne i fotballsirkuset: Louis van Gaal. Et overgangsvindu der lommeboken til Ed Woodward sto vidåpen skulle sikre United tilbake i det gode selskap. Tjueåtte Premier League-runder senere var fasit en vaklende fjerdeplass i ligaen, en pinlig exit i FA-cupen mot Arsenal og ett enda pinligere 0-4 tap for MK Dons i 2.runde av ligacupen.

Seks dager etter tapet mot Arsenal kom ett annet formlag fra London på besøk til drømmenes teater. Tottenham hadde ingen skader og ikke minst en Harry Kane som hadde satt en i nettet på sine seks siste bortekamper. Van Persie, Rojo og Shaw var ute med skader. I tilleg gjorde utestengelser på Di Maria etter sin uprofesjonelle oppførselen mot Arsenal, hvor han filmet og kjeftet på seg rødt kort, og Johnny Evans sin seks kampers karantene for spytting på Papiss Cisse, at det var store usikkerheter rundt Manchester lagets oppstilling.

Flere spådde at man ville få se Blind og Herrera i midtbaneleddet, mens andre ville sette sin lit til kaptein Rooney og discokulen Fellaini. Det er likevel slik at rutine skal aldri undervurderes. Før Tottenhamkampen hadde ikke Michael Carrick spilt nitti minutter i Premier League på to måneder.

Med Van Gaals storkjøp: Di Maria, Rojo, og Shaw ute av kampen, ble et annet sommerkjøp Blind flyttet til venstrebacken. Inn på midtbanen kom 33 år gamle Carrick og spilte som om han var tjue. Midtbanespilleren startet med en nydelig assist før han selv satte inn 2-0 målet på noe så sjeldent som ett hodestøt. Etter femtien pasninger og en egen evne til å være der ballen datt ned ble han byttet ut til stående applaus etter 87´minutter.

Hederlige nominasjoner

  • Arsenal: Wengers menn gjorde slik de ville mot West-Ham, og lekte seg til en komfortabel 3-0 seier.
  • Luca Toni: Ringreven satte to mål hjemme mot Napoli og sikret dermed etter all sannsynlighet Hellas Verona ny billett i Serie A.
  • Kevin De Bruyne: Fortsetter å herje i Bundesliga med ett mål og en målgivende mot Freiburg. Står nå med 14 mål og 20 assist på 34 kamper denne sesongen.

Ukens nedtur: Gus Poyet

Som du kan lese nedenfor var det denne uken flere store skuffelser i fotballverdenen. Det er likevel meget vanskelig å komme utenom Sunderland og Gus Poyet. Med tolv av femten mulige poeng på de siste fem seriekampene i sist sesong ble Gus Poyet ett symbol på sunderlands heroiske snuoperasjon der de gikk fra siste til fjortende plass. Spesielt den fantastiske opptredenen på Stamford Bridge, hvor Black Cats sørget for Chelseas eneste hjemmetap sist sesong, ga supporterne troen foran denne sesongen.

Oppturen mot slutten av sist sesong har derimot ikke resultert i poengfangst denne sesongen. Hele fjorten poengdelinger, og kun en trepoenger på de tolv siste kampene for Black Cats gjorde at Poyet hadde kniven på strupen før lørdagens bunnoppgjør mot Aston Villa. Etter de førtifem første minuttene var nedturen ett faktum. Villa som ikke hadde scoret mer enn to mål i en kamp tidligere i sesongen hadde satt fire i noten bak Pantillimon.

Dette resulterte i stygge scener på Stadium of Light. Allerede frustrerte Sunderland-fans prøvde å storme benken hvor Poyet satt og så veldig ubekvem ut. I andre omgang spilte de to lagene for mer eller mindre tomme tribuner og resultatet besto. Tidligere i dag kom nyheten alle har ventet på: Gus Poyet har fått sparken med umiddelbar virkning. Hvem som skal ta over er enda ikke sikkert, men det som er sikkert er at om Sunderland skal beholde plassen i Premier League må de begynne å vinne kamper igjen.

Uhederlige nominasjoner

  • Manchester City: Taper borte mot Burnley og diskusjonen om City kan havne utenfor Champions League har begynt å bli interessant.
  • Atletico Madrid: Ingen mål og uavgjort borte mot Espanyol har gjort at Valencia har passert Atletico på tabellen og fire poeng bak ligger formlaget Sevilla.
  • Paris Saint Germain: Fra opptur mot Chelsea til gedigen nedtur mot Bordeaux når de har muligheten til å ta serieledelsen glipper det bakover og taper 3-2.

 

Siste podcaster

  • Vi elsker å hate

    Det sies at følelsen av å elske er sterkt knyttet til følelsen av å hate – og i Offside er det lite vi elsker mer enn å hate.

    Med pils i blodet og en viss Champions League-kvartfinale ferskt i minnet, byr en Vålerenga/Manchester City-fan og en Lillestrøm/Manchester United-fan på het stemning i studio. Hvorfor er egentlig rivaliseringen mellom klubber så intens?

    Følg oss på Instagram: offside_srib

    I studio: Simon Harbo, Jonathan Broome & Mathias Mæland

Anbefalte artikler