Gledesspreder: Aprilartigheter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Byparken blomster nesten over. (Foto: Synne Larsen)
Byparken blomster nesten over. (Foto: Synne Larsen)

Det er hvite, gule og lilla blomster over alt, og den som ikke har forlatt byen for en tur hjem eller på hytten kan kose seg med herlig variert aprilvær. Om du er glad i å lure andre, elsker blomster eller har en velutviklet økonomisk sans, har vårfriske og påskegule april noe for deg:

Aprilsnarr. Noen gleder seg og har planlagt spøkene sine lang tid i forveien, mens andre gruer seg og åpner nettavisene med putecover klart i tilfelle det blir for flaut. Avisene redder seg inn igjen ved å relativt tidlig på dagen publisere hva som er aprilsnarr-forsøkene i de andre avisene i sin region. Fikk du forresten med deg Studentradioens forsøk på å narre deg?

Sesongens godsaker blir sannsynligvis snart billigere. (Foto: Synne Larsen)
Sesongens godsaker blir sannsynligvis snart billigere. (Foto: Synne Larsen)

Påskeegg! Det er det samme om du får det når du kommer hjem på besøk, om det sendes til deg i posten eller du må gå ut og kjøpe snopet ditt selv; påskeegg er en fantastisk sak. Godteri fra påskeegget kan man nemlig spise når som helst på dagen, uten å føle at man bryter noen regel. Har du først fått eller funnet egget, så er det ditt og da bestemmer du.

Fridager. Du har endelig noen røddager som garantert er frie for forelesning, seminar og kollokvie. Nyt dem til det fulle, og fordel energien du får fra disse dagene klokt utover den kommende eksamensperioden.

Hjemreise. Er du så heldig at du heller ikke jobber på inneklemte dager og har nok igjen på kontoen kan du jo benytte anledningen til å ta deg en tur hjem til familien, for å la dem spandere mat på deg en uke. Eller kanskje dere skal møtes på fjellet med Kvikk Lunsj, appelsin og ski? Tips for en hyggelig tur: Samme om det er vanlig kort, Uno, Yatzy eller Monopol dere samles om på kvelden, så er det bare et spill.

Gult er kult. (Foto: Synne Larsen)
Gult er kult. (Foto: Synne Larsen)

Vårtegn i fleng. Det blir nesten litt for fargerikt av alle vårblomstene som har dukket frem i Bergen. Pollenallergikernes snufs og berettigede klaging er (endelig) tilbake som et fast og forventet vårtegn.

Krim. Sjangeren er en guilty pleasure for mange, og i påsken, og resten av måneden om man ikke får gjort seg ferdig i løpet av røddagene, kan man kose seg med bøker og episoder som får det til å grøsse litt nedover ryggen. Studentradioen bidrar med både egen påskekrim og forslag til hvilken krim du kan se på skjermen.

Solveggen. Med et vær som blir varmere etterhvert som dagene flyr forbi er det bare naturlig at uttrykket “solvegg” er tilbake i hverdagsvokabularet. “Møtes i solveggen om fem?” og #solveggen er noe du bare må bli vant til å se og høre. Dessuten er det deilig å endelig kunne lese pensum ute i frisk luft samtidig som man jobber med fregnene.

Påskegodt på halv pris. Etter påsken kommer det beste med påsken: Påskegodt, nå med femti prosent lavere pris. God etterpåske!

Og hvis det skulle virke som om sommeren fortsatt er for langt unna kan man trøste seg med at en mulig betydning av navnet april er “åpne”, slik at måneden skal fungere som en “åpner for sommeren”.

Anbefalte artikler