Den store påskeguiden

This content has been archived. It may no longer be relevant

Er du en av de som ikke egentlig liker deg så godt i snøen, eller som bare trenger en backup-plan dersom det skulle vise seg at været gjør at du må holde deg inne? Kanskje du kjenner at du er skikkelig lei av å se påskenøtter på NRK?

Da har vi i kinosyndromet løsningen for deg: massevis av deilig påskekrim. Her får du en liten liste over de krimseriene som hører påsken til:

1. Sherlock

Sherlock  er en britisk krimserie skapt av Mark Gatiss og Steven Moffat, basert på bøkene til Sir Arthur Conan Doyle. Handlingen foregår i dagens England, hovedsakelig i London. Den britiske detektiven med de høye kinnbeina og den sarkastiske tonen passer perfekt for påsken.

Det er til nå kommet ut 3 sesonger av serien, og hver sesong har 3 episoder. Litt lite, tenker du? Vel, det skal også sies at hver episode er på 1,5 timer så det mangler ikke på skjermtid ihvertfall. I hovedrollen ser vi Benedict Cumberbatch og Martin Freeman spiller Dr. John Watson.

2. Poirot

Den belgiske detektiven med den morsomme barten har en spesiell plass i kinosyndromets hjerter. Serien er rett og slett en av de aller mest klassiske krimseriene der ute, og det er nærmest blitt en tradisjon for mange å se denne serien i påsken. Poirot er en britisk krimserie om den litt eldre, belgiske detektiven Hercule Poirot. Poirot er en karakter skapt av Agatha Christie. Serien er en blanding av fortellingene til Christie og originale historier. I hovedrollen ser vi David Suchet som spiller Poirot, og Hugh Fraser spiller førstebetjent Hastings.

3. Miss Marple

Nok en karakter som stammer fra Agatha Christies romaner. Miss Marple er en eldre dame som liker å være amatøretterforsker på fritiden sin. Det som gjør henne så fantastisk er at hun som oftest klarer å løse flere saker enn det politiet kan. Hun sier at hun kjenner godt til “the human nature”, som gjør at hun klarer å se ting ved folk som ikke politiet klarer. En eldre dame som løser mysterier og leker detektiv? Ja takk! Miss Marple fortjener også en plass på listen. Miss Marple har blitt spilt av en rekke skuespillerinner, deriblant: Margareth Rutherford, Dulcie Gray, Julia McKenzie og Angela Lansbury for å nevne noen.

4. Broadchurch

Denne britiske storserien har nettopp gjort ferdig sin andre sesong, og har tatt Storbritannia med storm. Serien er skapt av Chris Chibnall, og inneholder stjerner som David Tennant (også kjent som den 10. doktoren i Doctor Who), og Olivia Colman. Den første sesongen fokuserte på drapet på en 11 år gammel gutt, og detektiven Alec Hardy (Tennant) må sammen med Ellie Miller (Colman) løse mysteriet. Serien er satt opp til å begynne på sin tredje sesong i 2015, så det er bare å glede seg.

https://www.youtube.com/watch?v=Qh-K3Za-Fyw

5. Brødrene Dahl

Ok, ok. Dette er kanskje ikke akkurat det man vil kalle en klassisk krimserie, og den stikker seg kanskje litt ut i forhold til de andre seriene på denne listen. Faktumet er bare at det blir ikke skikkelig påskestemning uten å se brødrene Roms, Gaus og Brummund Dahl dra på jakt etter Atlantis eller reise avgårde gjennom tid og rom med spektralsteinene. Vi trenger noen som kan finne Professor Drøvel. Vi trenger en god latter i påsken også, mellom alle drapene og mysteriene, og hvem passer vel bedre til jobben enn brødrene Dahl?

Siste podcaster

Anbefalte artikler