Frank Aarebrot lager Studentradio-program

This content has been archived. It may no longer be relevant

Denne uken ble det endelig klart at den populære professoren Frank Aarebrot skal lage et halvtimes radioshow for Bergens studenter i tiden fremover. Hver torsdag fra klokken 12:00-12:30 kan du høre den velkjente stemmen i en radio nær deg. Ifølge professoren vil det være både Norges historie, egne erfaringer, studietips, politikk og mye annet som dukker opp i hans program.

– Jeg gleder meg veldig. Dette er noe helt nytt for meg! sier Aarebrot.

Han har tidligere gjestet Studentradioen en rekke ganger, men har aldri selv sittet bak spakene.

– Det blir nok mye teknikk å lære seg, men det er jo veldig gøy å prøve seg på noe som jeg aldri har vært borti før.

Selv om Aarebrot skal snakke om mye forskjellig, innrømmer han at han også ser radioprogrammet som en god plass for egen forskningsformidling innen sammenlignende politikk.

Velkjent radiogjenger

De fleste gangene Aarebrot har vært i Studentradioen tidligere, har han vært invitert. Likevel har det også skjedd en gang at han bare plutselig dukket opp.

Dette skjedde en gang våren 2012 da programmet Frokostblanding (nå Studentmorgen) hadde sending på biff og blowjob-dagen 14. mars. En av programlederne fikk i straff å måtte invitere til date ut av vinduet på Studentsenteret.

Frank Aarebrot som var på vei inn i bygget takket umiddelbart ja, og kom opp i studio for å gjennomføre daten med den svært overraskede programlederen. Det hele var selvfølgelig bare en spøk, ellers hadde nok professorens kone vært mindre fornøyd.

– Jeg har alltid vært glad i Studentradioen, miljøet og medarbeiderne der, sier professoren, som ser fram til å begynne som radiomedarbeider selv.

Han er likevel ikke helt sikker på om han blir med på Studentradioens tradisjonsrike hyttetur.

– Vi får se, kanskje jeg blir med til høsten? ler han.

Om du ikke har skjønt det til nå må vi meddele at dette (dessverre) var en aprilspøk.

Anbefalte artikler