Det evigvarende eventyret om Askepott

This content has been archived. It may no longer be relevant

Filmen Cinderella inneholder et stjernespekket lag av skuespillere, som Stellan Skarsgård, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Richard Madden og Lily James, der Kenneth Branagh har fått jobben som regissør.

Nyinnspilling

I filmen blir vi kjent med den biologiske moren til Askepott, noe som er første gang i rekken av forskjellige tolkninger av fortellingen. Når hun dør, finner faren til Askepott seg en ny kone, spilt av Cate Blanchett. Alt er gull og grønne skoger helt til faren drar ut på tur for å arbeide en dag. På turen blir han dårlig og dør han også. Som vi alle vet, er det herfra det virkelig begynner å gå nedover.

Det regissøren gjør annerledes i nyinnspillingen, som ikke har blitt gjort i de forrige filmene, er at vi får se hvor smidig stemoren til Askepott er. Dette setter en ny kvalitet på fortellingen.

Kenneth Branagh har prøvd å skape magi på lerretet ved bruk av sterke farger og fantastisk, dramatisk musikk som Patrick Doyle har plottet sammen. Denne magien syns jeg både Branagh og Doyle har klart å skape sammen.

Filmen minner om Maleficent som kom sommeren 2014, med like fine animasjoner, farger og musikk. Hvis du likte Maleficent vil du garanert like Cinderella.

© 2015 - Walt Disney Studios Motion Pictures
(Foto: © 2014 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved/Filmweb.no)

Castingen

Skuespillerprestasjonene er heller ikke noe å klage på. Cate Blanchett spiller den perfekte stemor. Hun er både slående vakker og fantastisk slem. Hun er den første som har klart å fremstille Askepotts skrekkelige stemor på en verdig måte.

Vi er vant til å se Helena Bonham Carter som en gal figur i enten Harry Potter eller en eller annen Tim Burton-film, men i denne filmen er hun en elegant fe med humor. Stellan Skarsgård kan man ikke klage på heller. Men kan man forvente noe annet av skuespillere med så store navn som disse?

Tidligere har vi blitt presentert forskjellige versjoner av Askepott. Her er noen:  • Disneys Askepott (1950)

  • Tre nøtter til Askepott (1973)

  • Ever After (1998) med Drew Barrymoore

  • A Cinderella Story (2004) med Hilary Duff

  • Another Cinderella Story (2008) med Selena Gomez

  • A Cinderella Story: Once Upon a Song (2011) med Lucy Hale

  • Into The Woods (2014) med Meryl Streep


Feil prins?

Jeg er litt usikker på om castingen av prinsen var det beste valget. Prinsen blir spilt av Richard Madden, skuespilleren bak karakteren Rob Stark i Games of Thrones. Han virket malplassert blant de andre stjernene i filmen. Filmen i seg selv er veldig dramatisk og magisk, mens prinsen ble litt for «vanlig» og nesten kjedelig. Selveste Askepott, derimot, spilt av Lily James, passer rett inn i den dramatiske og magiske fortellingen, og gjør seg bra som en Disney-prinsesse.

Filmen Cinderella er en magisk familiefilm der skuespillerne presterer å gi karakterene i fortellingen en rettferdighet som vi ikke har sett siden Disneys Askepott fra 1950.

Etter å ha sett filmen Cinderella sitter jeg bare igjen med ett spørsmål: får vi noen gang nok av fortellingen om Askepott?

Tvilende på å se filmen? Sjekk ut traileren!

Siste podcaster

Anbefalte artikler