Plateslipp for to aktuelle bergensband

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bandene The Main Level og Bear Claw Alliance lager musikk i to vidt forskjellige sjangre – boyband og metal – men de har til felles at de begge har sluppet ny musikk i løpet av den foregående uken. Begge bandene gjestet mandag Studentmorgen for å snakke om nettopp dette.

Lost Right Here

Det bergenske boybandet The Main Level, som består av de tre guttene Sander Helmers-Olsen, Aleksander Instøy og Laurent Kelmehdi, slapp mandag 2. februar sin første EP.

EP-en inneholder fire låter, som i følge trioen selv skal være ærlige og følelsesladde. Blant de fire låtene finner vi også singelen “Lost Right Here”. Du finner singelen på blant annet iTunes og Spotify.

Les også: Ungpikealarm: The Main Level

Fans fra hele verden

The Main Level har vokst i stormfart det siste året, og har allerede mange fans fra forskjellige land i verden. I likhet med andre store artister innenfor popsjangeren, har The Main Levels fangruppe dannet seg et eget kallenavn. Tilhengere av Justin Bieber kaller seg “Beliebers”, “Directioners” er fans av One Direction, og bergensergutta har fans med kallenavn “Mainers”.

Bergensbandet The Main Level slapp ny EP denne uken. (Foto: Karina Sterzel)
Bergensbandet The Main Level slapp ny EP denne uken. (Foto: Karina Sterzel)

Boybandet er signert av plateselskapet The Tunes Park, og har nådd stor suksess etter sitt første plateslipp i 2014. Bandet forteller at de blir inspirerte av Bruno Mars og Michael Jackson. De er svært dedikerte til musikken, og vil heller være hjemme og øve enn å dra på fest.

Musikkvideoen ”Go Go With You” har over 750 000 visninger på YouTube, og trioen skal være med på P4 og Kreftforeningens Vinterlyd-turné 2015. Vinterlyd foregår i de største byene i landet, under de første fjorten dagene mars. Vi er overbevist om at boybandet som er Norges svar på One Direction vil ta verden med storm, og vi gleder oss til å se mer av The Main Level.

Hør intervjuet med The Main Level her:

Norges mest uekte hardcore-band

Vår neste gjest på mandag var Bear Claw Alliance, som slapp sin første plate, For Cool People, søndag, 1. februar. Bandet består av Thomas og Henrik, som også kaller seg Tommy Detit og Drogo the Almighty på P3 Urørt. I intervjuet poengterer de at platen (med tanke på navnet) er for alle – da de synes alle folk er kule.

Selv beskriver bergensbandet seg som ”Norges mest uekte hardcore-band” og de har vært aktuelle siden 2011.

Karina Sterzel
Bear Claw Alliance (Foto: Karina Sterzel)

Gutta jobber tett sammen, og er sine egne managers. Den nye platen inneholder arbeid fra så tidlig som 2010 og 2011, som forteller oss at dette er resultatet av et stort prosjekt. Grunnen til at de har valgt å spille inn plate over flere år er at de ønsker at metalmusikken skal treffe flest mulig mennesker.

– Hovedmålgruppen er folk mellom 70 og 90, sier de og ler litt.

For Cool People inneholder satyrisk kritikk om USA, og finnes på både iTunes og Spotify.

Lurer du på hvordan bandet fikk navnet sitt? Det kan du høre mer om her:

Begge bandene kan følges på Facebook: The Main Level og Bear Claw Alliance.

Anbefalte artikler