En “must have” i hanskerommet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Noen ganger har man bare ingenting å høre på. Noe som kan føles fantastisk ironisk når man sitter der med 30 millioner sanger tilgjengelig på Spotify. Dette fenomenet oppstår oftest mellom desember og februar. Alle de bra albumene slippes rett før desember for å bli med på best of-listene til de store magasinene og nettsidene. Vintermånedene er derfor tøffe for musikkelskere.

Men nå har solen snudd, og første skikkelige lysglimt kommer i form av Amason sitt album Sky City. Amason er en supergruppe bygget opp av medlemmer fra Miike Snow, Dungen, Idiot Wind og Little Majorette.

Variert

Sky City er litt “all over the place”, men ikke på en dårlig måte. Dette er en veldig variert gjeng med dyktige og erfarne musikere, og det er bare bra at de spiller på sine respektive styrker heller enn å gjøre kompromiss for å skape en tydeligere følelse av enhet. Albumet minner meg om CD’er man brenner før en roadtrip, hvor alle i gjengen har fått med sin favoritt. Amason har sagt at de ønsker å lage musikk som skal være kult å kjøre bil til, og bandet er oppkalt etter en Volvo-modell, så kanskje nettopp dette var tanken. Her er det tekster på svensk og på engelsk, flere forskjellige vokalister og mye sjangerflørting.

Mange høydepunkter

Alle sangene står godt på egenhånd, og det er nesten overveldende hvor mange av disse låtene jeg øyeblikkelig ønsker å sette på repeat. Albumet flyter godt, har en fantastisk driv, og det er kort mellom høydepunktene, men det kan til tider bli litt tregt. Noen sekvenser trykker litt vel hardt på bremsepedalen. Spesielt den veldig trege og melankolske Elefanten stikker seg ut som en vond tå, og du bør skippe den. Sangene på begge sider av denne er heldigvis blandt platens beste, så den blir derfor fort tilgitt.

Jeg anbefaler alle matleie musikkelskere å sjekke ut denne perlen. Dette er en “must have” i hanskerommet.

I forrige uke var låten Kelly listet i Triggers spilleliste. Hør låten her:

 

Anbefalte artikler